Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicament experimental, eficace împotriva efectelor radiaţiilor

Un medicament experimental a reuşit, la cobai, să protejeze celulele sănătoase gastrointestinale şi ale măduvei osoase de efectele radiaţiilor administrate în tratamentele anticancer sau care ar fi emise după explozia unei bombe radiologice, potrivit unui studiu american preluat de AFP.

Deşi radioterapia este o armă eficace în distrugerea tumorilor canceroase, ea poate avea efecte devastatoare asupra celulelor sănătoase din organism.

Autorii studiului, publicat, vineri, în revista Science, spun că sunt necesare tratamente care să reducă aceste efecte.

Noul medicament, numit CBLB502, care a fost testat pe şoareci şi maimuţe, a reuşit să protejeze celulele gastrointestinale şi cele ale măduvei osoase sănătoase ale acestor animale, fără să reducă eficacitatea tratamentului radiologic asupra celulelor canceroase, a explicat Ludmila Burdelia, de la Institutul oncologic Roswell Park, din Buffalo (New York), principalul autor al studiului.

Tratamentul activează un mecanism molecular binecunoscut la care recurg anumite celule canceroase pentru a scăpa de distrugerea radiaţiilor, a explicat cercetătorul.

O simplă doză din acest medicament este suficientă pentru protejarea şoarecilor şi maimuţelor împotriva concentraţiilor mortale de radiaţii, preciză cercetătorii, adăugând că studiile clinice asupra oamenilor ar putea începe din această vară.

Doctorul Richard Kolesnick, de la Centrul oncologic Memorial Sloan-Kettering, din New York, este de părere că acest studiu constituie "un pas înainte într-o problemă care constituie de multă vreme o provocare pentru lumea ştiinţifică".

Doctorul Preet Chaudhary, oncolog la Universitatea din Pennsylvania, este de părere că lucrările ar putea avea aplicaţii extinse în lupta împotriva cancerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament experimental, eficace împotriva efectelor radiaţiilor.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicament experimental, eficace împotriva efectelor radiaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei