Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curaj

A supravieţuit după o luptă crâncenă cu o lupoaică turbată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

S-a luptat cu lupul pentru viaţă. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a trecut joi după-amiază printr-o experienţă terifiantă, fiind atacat de o lupoaică turbată. Atacul animalului s-a produs în plină zi, chiar în gospodăria în care victima munceşte de cinci ani de zile, lupoaica intrând în curte şi sărind fără ezitare la om. Cu un curaj pe care puţini l-ar fi avut, acesta a reuşit să doboare animalul.

 

A venit ţintă la om şi i-a sărit la gât

Costel Liviu Botez este domiciliat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, dar stătea de cinci ani de zile în comuna Fundu Moldovei, la gospodăria unui localnic, unde se ocupa de îngrijirea animalelor.

Joi după-amiază, în jurul orei 17.30, omul a trecut prin cea mai mare încercare a vieţii. Aflat pe patul de spital, acesta a rememorat cele întâmplate.

„Am văzut un animal care venea dinspre pădure. Am crezut că este o vulpe. A venit direct în curte şi abia atunci mi-am dat seama că e lup”, îşi începe bărbatul povestea.

De cum a văzut privirea animalului, şi-a dat seama că vrea să îl atace. „Avea o privire fixă, nu am mai văzut aşa ceva. Am pus mâna pe o lopată şi am dat cu ea de gard, speram să îl alung”, povesteşte victima. După ce câinele pe care a încercat să îl atace a reuşit să-i fugă din cale, lupul s-a năpustit asupra bărbatului.

 

A pus de trei ori lupoaica la pământ

Deşi a reuşit să o lovească cu putere în cap cu lopata, trântind-o la pământ, lupoaica s-a ridicat imediat şi a sărit la gâtul omului. L-a muşcat de obrazul drept şi a fost aproape de a-l doborî. În ultimul moment, Costel Liviu Botez i-a pus mâna în gât animalului şi l-a trântit din nou la pământ. A pus mâna pe o furcă, care, spre norocul său, era lângă dânsul, şi a început din nou să lovească animalul.

„După ce am lovit-o cu furca, a luat-o pe lângă gard, şi am gândit că se duce. Nici nu am avut timp să-mi dau seama când s-a întors şi m-a atacat din spate, prinzându-mă cu gura de mână”, povesteşte bărbatul, care mărturiseşte că a rămas câteva clipe cu mâinile goale deoarece furca s-a rupt de animal.

Şi la al treilea atac al animalului omul a reuşit să reziste, trântind lupoaica la pământ şi lovind-o din nou cu bucata de băţ care îi mai rămăsese din furcă. Profitând că animalul rămăsese în sfârşit la pământ, bărbatul a pus mâna pe o altă furcă aflată la mică distanţă şi a înfipt-o de mai multe ori în animal. Şi-a alertat apoi vecinii, care au venit să vadă animalul.

„Când ne-am întors toţi trei, îşi revenise din amorţeală, nu era moartă. Au lovit-o şi ei şi abia atunci a murit”, îşi încheie terifianta poveste omul.

 

Supus de urgenţă tratamentului antirabic

Cum zona în care stă bărbatul este una izolată, în care maşinile nu au acces, vecinii au apelat la o şaretă pentru a duce victima până la zona din care maşinile se pot deplasa. În jurul orei 19.00, bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi a fost băgat în tratament de urgenţă.

„Imediat ce a ajuns la noi pacientul a fost supus tratamentului antirabic. A fost preluat apoi de medicii de la Secţia Chirurgie, care i-au cusut plăgile de la obrazul drept şi antebraţul stâng. Astăzi (n.r.-ieri), pacientul a fot transferat la Secţia Boli Infecţioase, unde va rămâne cel puţin şapte zile sub supraveghere şi tratament”, ne-a declarat Viorica Andrei, şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Medicii dau asigurări că bărbatul este în afara oricărui pericol, norocul său fiind că a fost dus de urgenţă la spital. Muşcătura unui animal turbat îi este fatală omului dacă acesta nu este vaccinat antirabic în următoarele 24 de ore.

 

Fundu Moldovei, focar de rabie

Cazul lupoaicei turbate reprezintă deja al şaselea caz de rabie confirmat în ultimele două luni pe raza comunei Fundu Moldovei. Boala a mai fost confirmată deja la două vulpi, doi câini vagabonzi şi o pisică. În plus, cadavrele altor cinci vulpi au fost găsite în stare avansată de putrefacţie şi nu au mai putut fi examinate, însă şi aceste animale erau foarte probabil contaminate cu rabie, spun medicii veterinari.

Doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava (care a coordonat echipa de medici veterinari care s-a prezentat de urgenţă la faţa locului) a subliniat că situaţia din comună, dar şi din tot judeţul (în total numărul cazurilor de rabie înregistrate în acest an este de 40) este îngrijorătoare, şi a cerut celor abilitaţi să împuşte cât mai multe vulpi şi câini fără stăpâni.

Doctorul a subliniat că oamenii trebuie să anunţe imediat medicul veterinar dacă găsesc cadavrul unui animal ori observă un comportament ieşit din comun la oricare dintre specii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A supravieţuit după o luptă crâncenă cu o lupoaică turbată.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
A supravieţuit după o luptă crâncenă cu o lupoaică turbată4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noi trimis de
(12 apr 2008, 11:47:45
brava lui ,dar nu e mare lucru eu ma-m luptat cu un urs si ia-m puscat un palmoi de nu mai stia unde-i vizuina si la-m strans de gat pana i-a iesit ochii din cap si cand ma-m trezit era dimineata...
1.1  RE: Noi trimis de
(13 apr 2008, 13:47:39
SUNTETI SLABI FRATILOR!EU M-AM LUPTAT CU UN DRAGON CU 3 CAPETE LA ULMA SI L-AM DOBOR�T CU SULA!
2.   Eu trimis de
(12 apr 2008, 11:55:32
Tare ala cu ursul bravo mai omule se vede ca ai facut antrenament in trupele S.E.A.L. laughing))))))
3.   Suceava focar de rabie trimis de
(12 apr 2008, 13:24:15
10% din cainii vagabonzi din Suceava au rabie.Si Lungu se vrea primar,HA,HA,HA!
3.1  RE: Suceava focar de rabie trimis de
(12 apr 2008, 18:32:14
ce treaba are su...lupii cu primaria?
4.   Sa vedem! trimis de
(12 apr 2008, 15:46:43
Cei care ne duc mai bine de nas vor fi alesi pentru 4 ani si ma tem ca ne vor duce iar la mizerie!

Nu cred ca o sa vina cineva la primarie si va avea cu adevarat grija dezinteresat de municipiul suceava , fara tinta de a se imbogati ca ceilalti ca pina acum:..
5.   E JALE MARE trimis de
(12 apr 2008, 20:20:14
Ce treaba are articolul cu primaria nu inteleg
6.   Felicitari nea COSTELE trimis de
(12 apr 2008, 21:17:46
costel este un om curajos,putini ar fi procedat ca el,doar sa fi plecat fiara de putoare!!!Eu m am luptat cu un urs si l am doborat,dar era din mamaliga cu branza ha ha ha.
7.   Nimic... trimis de
(13 apr 2008, 08:33:37
nimic uman in comentarii...nici o urma de empatie, de intelegere, de bunatate...
8.   OLIGOFRENI trimis de
(13 apr 2008, 11:37:37
Nu gasesc cuvinte sa spun cat de mult ma enerveaza oligofreni astia care la orice articol gasesc un prilej de`a vb despre politica si alte maimutzarii din astea fii mai obiectiv prietene
9.   Tot respectul trimis de
(13 apr 2008, 11:39:07
bravo lui, altii porbabil erau lesinati doar la contactul vizual cu lupul, ce sa mai vorbim de primul contact fizic, muscatura respectiva. foarte tare. bravo

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei