Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

25 de gene cheie anti-îmbătrânire

Cercetătorii americani au descoperit 25 de gene cheie care "ar putea încetini procesul de îmbătrânire", potrivit unui studiu publicat în Genome Research şi preluat de dailymail.co.uk.

Cele 25 de gene cheie, care joacă un rol crucial în încetinirea procesului de îmbătrânire şi care ar putea sta la baza unui tratament anti-îmbătrânire, au fost identificate în urma analizei drojdiei de bere şi a unui vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule - Caenorhabditis elegans (C.elegans).

Cercetătorii spun că oamenii au versiuni similare ale acestor gene, iar descoperirea este utilă şi pentru punerea la punct a unor tratamente pentru maladiile asociate îmbătrânirii.

Coordonatorul studiului, profesorul Brian Kennedy, a explicat că descoperirea genelor în drojdie de bere şi în viermele inelat este foarte importantă pentru că cele două organisme sunt despărţite de 1,5 miliarde de ani în termeni de evoluţie.

Distanţa pe scara evoluţiei dintre oameni şi C. elegans nu este, însă, atât de mare.

Unele dintre genele descoperite au fost asociate şi cu traiectoriile din organismul uman pe care sunt transportaţi nutrienţii.

Cercetătorii ştiau de mai multă vreme că reducerea cu 60% a cantităţii de alimente consumate, în paralel cu menţinerea uui echilibru între vitamine, minerale şi nutrienţi, contribuie la prelungirea vieţii cu până la 40%. Acelaşi regim contribuie la reducerea riscurilor de cancer, diabet, maladii cardiovasculare şi încetineşte degenerarea creierului şi a sistemului nervos, provocată de îmbătrânire.

Matt Kaeberlein, unul dintre autorii studiului, de la Universitatea Washington, SUA, a declarat: "Mulţi oameni nu doresc să reducă drastic cantităţile de alimente consumate, ci doar să trăiască puţin mai mult. (...) Într-o zi, acest lucru va fi posibil cu ajutorul unei pastile".

Anterior, s-a mai identificat o cale majoră de prelungire a vieţii: manipularea insulinei. Manipularea insulinei a permis cobailor din laborator să trăiasă de două ori mai mult, dar unii dintre aceştia au suferit de nanism şi au avut probleme de reproducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de gene cheie anti-îmbătrânire.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de gene cheie anti-îmbătrânire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte