Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dieta din prima săptămână de viaţă influenţează inteligenţa

Dieta primită de copiii născuţi prematur în prima săptămână de viaţă influenţează dezvoltarea creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat Pediatric Research şi preluat de telegraph.co.uk.

Cercetătorii britanici au descoperit că bebeluşii născuţi înainte de termen, hrăniţi cu formule îmbunătăţite de lapte praf în prima săptămână de viaţă, au obţinut rezultate mai bune la testele de inteligenţă faţă de ceilalţi bebeluşi născuţi prematur, care nu au primit astfel de hrană.

Conform acestui studiu, beneficiile unei alimentaţii potrivite în primele săptămâni de viaţă se prelungesc până în adolescenţă.

Studii anterioare au demonstrat că alimentaţia influenţează comportamentul copilului. Însă, cercetătorii de la Great Ormond Street Hospital for Children şi de la UCL Institute of Child Health spun că acesta este primul studiu care demonstrează că alimentaţia poate influenţa dezvoltarea structurii creierului.

"Nu este clar dacă acest lucru se aplică doar la bebeluşii născuţi înainte de termen, care au nişte probleme de dezvoltare specifice", a declarat profesorul Elizabeth Isaacs. "Este, însă, evident că următoarea întrebare ar fi dacă teoria poate fi aplicată la scară mai mare, atât pentru bebeluşii născuţi prematur cât şi pentru bebeluşii născuţi la termen", a adăugat aceasta.

Bebeluşii care au participat la studiu au primit fie o formulă standard de lapte praf, fie o formulă îmbogăţită cu proteine, grăsimi, calciu, fosfor, fier, zinc, cupru şi alţi micronutrienţi.

Alţi bebeluşi au primit lapte matern din "banca" spitalului (care nu provenea de la propriile mame), în timp ce alţi copii au primit atât lapte matern cât şi lapte praf.

Indiferent de grupul cu care a fost comparat, grupul bebeluşilor hrăniţi cu formule îmbunătăţite de lapte a avut rezultate mai bune la testele de inteligenţă.

La vârsta de şapte sau opt ani, diferenţa a fost notabilă, mai ales în cazul băieţilor: cei care au avut o dietă normală au prezentat un nivel de inteligenţă cu 12,2 puncte mai mic decât cel al copiilor hrăniţi cu formule îmbogăţite de lapte.

La vârsta de 16 ani, diferenţa mai mare a fost înregistrată în rândul fetelor, de 9 puncte. La 16 ani, adolescenţilor li s-a scanat şi creierul, pentru a se descoperit de unde provine această diferenţă.

Cercetătorii spun că, în cazul copiilor hrăniţi cu formule îmbunătăţite de lapte, nucleul caudal, asociat memoriei şi învăţării, era mai dezvoltat.

În Marea Britanie, 10% dintre bebeluşi se nasc înainte de termen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta din prima săptămână de viaţă influenţează inteligenţa.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dieta din prima săptămână de viaţă influenţează inteligenţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte