Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plantele medicinale, pe cale de dispariţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe plante medicinale sunt în pericol să dispară de pe pământ, ceea ce ar putea genera o criză globală în domeniul sănătăţii, au avertizat experţii. Oamenii de ştiinţă susţin că dispariţia acestor plante ar putea ameninţa progresul în descoperirea a noi remedii pentru diferite boli.

Cercetătorii spun că, din păcate, din cauza acestui fenomen, este posibil ca tratamentul pentru boli grave precum cancerul sau SIDA ar putea dispărea chiar înainte de a putea fi descoperit.

Echipa de experţi, formată din reprezentanţi ai grădinilor botanice din 120 de ţări din întreaga lume, a analizat situaţia existentă şi a identificat 400 de plante medicinale care sunt deja ameninţate de riscul dispariţiei. Cercetătorii au avertizat că printre plantele pe cale de dispariţie se numără şi tisa, din care se produce ingredientul de bază al medicamentului paclitaxel, cel mai des folosit în tratamentul cancerului.

Cactusul Hoodia, originar din Namibia, a atras atenţia companiilor producătoare de medicamente de slăbit, iar acum, potrivit raportului botaniştilor, această plantă se află şi ea pe cale de dispariţie.

Conform specialiştilor, în aceeaşi situaţie se află şi jumătate dintre speciile de magnolie, plantă ce conţine o substanţă chimică numită honokiol, folosită în medicina tradiţională chineză în tratamentul cancerului şi pentru încetinirea evoluţiei bolilor cardiace.

Cercetătorii au mai atras atenţia şi asupra situaţiei brânduşei de toamnă, plantă ce este un remediu natural pentru gută şi care s-a dovedit eficientă în tratamentul leucemiei. Această floare este foarte apreciată în comerţul horticol datorită corolei sale deosebite, fiind în pericol să dispară din cauza recoltării excesive. Belinda Hawkins, autoarea studiului, a declarat că problema dispariţiei plantelor medicinale nu este un subiect adus la cunoştinţa publicului şi a avertizat că, dacă pierderea treptată a acestor specii nu este oprită la timp, situaţia ar pune într-un real pericol viitorul sănătăţii la nivel mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plantele medicinale, pe cale de dispariţie.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plantele medicinale, pe cale de dispariţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte