Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetătorii confirmă că persoanele sociabile au tendinţa de a se îngrăşa

Cercetătorii japonezi confirmă faptul că persoanele sociabile au tendinţa de a se îngrăşa, în timp ce cele anxioase sunt mai degrabă slabe, potrivit unui studiu care examinează legătura dintre personalitate şi indicele de masă corporală (IMC) preluat de Reuters.

La acest studiu, publicat în Journal of Psychosomatic Research, au participat peste 30.000 de persoane din nord-estul Japoniei, cu vârste cuprinse între 40 şi 64 de ani.

Participanţii la studiu au oferit informaţii despre greutate şi înălţime şi au efectuat un test de personalitate.

Rezultatele acestui studiu indică faptul că persoanele sociabile, extrovertite, prezintă mai mari probabilităţi de a avea un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 25, o limită de la care începe obezitatea, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Tohoku, Japonia.

După ce specialiştii au luat în calcul ceilalţi factori care determină greutatea, precum fumatul, aceştia au descoperit că bărbaţii extrovertiţi prezintă de 1,73 ori mai multe probabilităţi de a fi supraponderali faţă de bărbaţii introvertiţi. În ceea ce priveşte femeile, cele extrovertite prezintă de 1,53 ori mai multe probabilităţi de a fi obeze.

Persoanele catalogate drept "foarte anxioase" au prezentat de două ori mai multe probabilităţi de a fi subponderale (un IMC mai mic decât 18) faţă de persoanele catalogate drept "anxioase".

Rezultatele demonstrează că personalitatea trebuie luată în calcul atunci când se pun la punct măsuri de prevenire a obezităţii şi a slăbiciunii corporale, spun cercetătorii.

Indicele de masă corporală se obţine împărţind greutatea la pătratul înălţimii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii confirmă că persoanele sociabile au tendinţa de a se îngrăşa.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii confirmă că persoanele sociabile au tendinţa de a se îngrăşa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte