Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Broccoli poate reduce riscul de maladii cardiace

Consumul regulat de broccoli fiert în aburi poate reduce riscul de boli cardiace, ajutând organismul să lupte împotriva distrugerilor celulare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, preluat de telegraph.co.uk.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că persoanele care consumă broccoli, mai ales în stare crudă sau fiert în aburi, prezintă riscuri mai puţine de a dezvolta maladii cardiace sau cancer.

Noul studiu indică o legătură clară între nivelurile crescute de anumite substanţe care se găsesc în legumă şi reducerea distrugerilor celulare provocate de faptul că inima primeşte o cantitate insuficientă de oxigen.

Procesele biologice normale asociate cu alimentaţia şi respiraţia conduc la generarea unor substanţe foarte dăunătoare numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare şi chiar apariţia cancerului. Distrugerile de acest tip se acumulează odată cu înaintarea în vârstă.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, furnizează antioxidanţi care previn reduc producţia de radicali liberi.

Broccoli, în mod special, conţine sulforan, o substanţă care declanşează producţia de proteine care formează o parte din sistemul de apărare cardiovasculară. Aceste proteine combat procesul de oxidare celulară.

Profesorul Dipak Das, director al departamentului de cardiologie din cadrul Universităţii din Connecticut, a hrănit mai mulţi cobai, timp de o lună, cu extract de broccoli, măsurând efectele legumei asupra inimii. Cobaii care au primit extract de broccoli au manifestat o îmbunătăţire a funcţiei cardiace şi mai puţine distrugeri celulare provocate de insuficienţa de oxigen faţă de animalele care nu au urmat această dietă.

Das avertizează că broccoli trebuie consumat în stare crudă sau fiert în aburi, prepararea prelungită a legumei eliminând efectele sale benefice.

În prezent, echipa cercetătorului studieze posibilele efecte benefice ale cruciferelor asupra altor maladii cronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Broccoli poate reduce riscul de maladii cardiace.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Broccoli poate reduce riscul de maladii cardiace4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte