Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2007 - Anul XII, nr. 266 (3640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Odată cu dieta

Copiii obezi îşi pot îmbunătăţi condiţia fizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii obezi care adoptă un regim alimentar strict şi urmează un program de exerciţii fizice reuşesc nu doar să slăbească sănătos, ci devin mai puternici şi îşi îmbunătăţesc echilibrul şi capacităţile de coordonare.

Constatarea a fost făcută de un grup de cercetători germani care au analizat efectele activităţii fizice şi ale alimentaţiei sănătoase asupra copiilor ce suferă de obezitate. În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au monitorizat un grup de 49 de copii obezi cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, care au participat la un program de 8 luni ce combina exerciţiile fizice regulate cu o dietă sănătoasă şi consiliere psihologică. În timpul "tratamentului", copiii au participat la ore de educaţie fizică în timpul cărora desfăşurau diverse activităţi menite să le sporească puterea, flexibilitatea şi capacităţile de coordonare.

Cercetătorii au constatat că la sfârşitul acestui program toţi parametrii de mişcare testaţi (inclusiv condiţia fizică, echilibrul şi coordonarea) se îmbunătăţiseră considerabil. Specialiştii au explicat că îmbunătăţirea condiţiei fizice a copiilor obezi este benefică pentru că de multe ori aceştia se simt intimidaţi şi evită să participe la jocuri sau să facă exerciţii fizice. Astfel, rezultatele studiului subliniază importanţa convingerii acestor copii să ducă o viaţă activă şi să participe la activităţile fizice organizate în şcoli şi nu numai.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii obezi îşi pot îmbunătăţi condiţia fizică.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii obezi îşi pot îmbunătăţi condiţia fizică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei