Google
 
luni, 26 iun 2017 - Anul XXII, nr. 141 (6557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6519 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9743 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciorbă rapidă de salată verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.

Avem nevoie de:

O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o linguriţă făină, un morcov mic, o ceapă, sare şi piper după gust, zeama unei jumătăţi de lămâie, 2 linguri ulei, opţional verdeaţă tocată şi smântână

Preparare:

Desfacem salata în foi şi o spălăm foarte bine în apă rece, frunză cu frunză. Dacă dorim o textură crocantă în ciorbă, putem înlocui salata cu varză chinezească. Tăiem frunzele în fâşii de un deget de late. Radem morcovul prin răzătoarea rotundă mare. Tocăm fin ceapa. Tocăm costiţa în cubuleţe sau fâşii mărunte. În oala de ciorbă punem doar o lingură de ulei şi în el călim costiţa la foc mic, până se rumeneşte uşor. Adăugăm deasupra ceapa şi le călim împreună doar până ce devine uşor transparentă. Punem şi morcovul deasupra şi îl călim uşor, amestecând mereu, ca să nu se prindă. Turnăm 1,5 litri de apă, punem puţină sare şi câteva boabe de piper şi lăsăm să fiarbă acoperit, până ce morcovul e bine pătruns. Între timp batem oul cu puţină sare, piper şi făina şi prăjim într-o tigaie, în uleiul rămas, o omletă. O lăsăm să se răcească şi o tăiem în fâşii cam de 1 cm lăţime. Când ciorba a fiert, stoarcem lămâia (astfel salata va rămâne verde), adăugăm frunzele de salată şi fâşiile de ou şi lăsăm să dea un clocot împreună la foc mic. Gustăm şi dacă e necesar adăugăm sare şi piper. Servim ciorba de salată caldă, eventual cu smântână şi verdeaţă presărată deasupra. Evităm însă să dregem întreaga ciorbă, dacă nu se va consuma integral imediat, pentru că preparatul dres şi păstrat la frigider poate avea tendinţa să se amărească iar frunzele de salată devin brune şi va arăta neplăcut. Este preferabil ca această ciorbă să fie pregătită doar cu puţin timp înainte de a fi servită şi merită efortul, pentru că este delicioasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorbă rapidă de salată verde.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciorbă rapidă de salată verde5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă rapidă de salată verde Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.Avem nevoie de:O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o... Citeşte