Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iun 2017 - Anul XXII, nr. 141 (6557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pentru binele jocului. Şi al nostru (2)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După partida de fotbal săptămânală, la tradiţionala bere de după, am comentat cu prietenii modificările potenţiale ale regulilor jocului. La intenţia ca fazele fixe să poată fi începute de unul singur, modificare menţionată în articolul anterior, cineva a spus, mai în glumă, mai în serios, că atunci nici n-ar mai trebui numite faze fixe, ci faze mobile! Iar următoarea propunere vine să confirme:

- Executarea fazelor „fixe” şi cu mingea în mişcare. Spre deosebire de regula pomenită mai sus, asta n-are ce să strice. În finalurile încinse, când arbitrul întoarce o fază pentru că un jucător n-a mai avut răbdare să oprească mingea pe loc, tot ce se obţine sunt nervi suplimentari. De ce nu i-am evita, lăsând jocul să curgă?!

- Penalty la pasa înapoi (cu piciorul) reţinută de portar. Neutră. Ar duce practic la dispariţia acestor circumstanţe. Portarii ar sufla şi-n iaurt, jucând mereu mingea cu piciorul. Astfel de lovituri de la 11 metri vor fi rarităţi, poate doar la început să mai apară, până se obişnuiesc portarii.

- Apropo de penalty, cel acordat în timpul jocului nu se va continua, exact ca la loviturile de departajare. N-ar fi rău, măcar din empatie pentru portarii care iau gol pe respingere. Rămâne de stabilit cum se va repune mingea dacă portarul o reţine, cel mai probabil prin aut de poartă.

- Apropo şi de aut de poartă, acesta va putea fi bătut şi scurt, în careu. Merge! Reglementează o situaţie mai puţin întâlnită, când jucătorul căruia i se pasează la limita careului, intră intenţionat să primească mingea în careu ca să evite pressingul unui adversar, de exemplu, caz în care autul de poartă se repetă, deci se pierde timp. Favorizează repunerea rapidă, cu riscul de rigoare al unei intercepţii. De lămurit dacă autul de poartă e considerat fază „fixă”, deci dacă un jucător ar putea porni jocul de capul lui, cu mingea la picior (dar, aşa cum spuneam, sper ca intenţia respectivă să nu devină realitate).

- Ceas pe tabelă, corelat cu al arbitrului. Chestiune care vine de la sine. În prezent, timpul nu este afişat pe tabelă pentru ca publicul să nu pună presiune pe arbitru pe final de meci, dar din moment ce timpul de joc va deveni efectiv, dispare temeiul neafişării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru binele jocului. Şi al nostru (2).
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pentru binele jocului. Şi al nostru (2)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă rapidă de salată verde Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.Avem nevoie de:O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o... Citeşte