Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iun 2017 - Anul XXII, nr. 141 (6557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur: Polonia şi Ucraina vor urgentarea lucrărilor la drumul Varşovia – Cernăuţi – Suceava – Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că autorităţile din Polonia şi Ucraina vor urgentarea lucrărilor la o rută rapidă care să facă legătura între Marea Baltică şi Marea Neagră, din care face parte şi drumul expres Siret – Suceava – Bucureşti. Gheorghe Flutur a participat zilele trecute, la Liov, la o întâlnire cu autorităţile din patru regiuni din Ucraina şi două voievodate din Polonia, unul dintre principalele subiecte de discuţie fiind drumul care face legătura de la Gdansk spre Varşovia, Liov, Cernăuţi, Siret, Suceava, Bucureşti şi în continuare spre Sofia.

„O problemă care trebuie discutată, despre care vorbim de mult, dar nu s-a făcut mare lucru, este cea legată de drumul Nord-Sud, un drum expres sau o autostradă, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, de la Gdansk, Varşovia, Liov, Cernăuţi, Suceava, Bucureşti şi apoi mai departe spre Sofia”, a spus şeful administraţiei judeţene, care a adăugat că „după cum se ştie, Guvernul României a aprobat un Masterplan de transporturi, cu un drum expres până la Siret. Ce ne nemulţumeşte pe noi e că porţiunea aceasta Siret - Paşcani se are în vedere undeva de prin 2022. Ori traficul deja este de nesuportat în momentul de faţă. Nu putem să lăsăm lucrurile aşa. Insistenţa noastră este să grăbească acest coridor. Şi Ucraina şi Polonia solicită acest lucru”.

Gheorghe Flutur a explicat că Polonia este mult mai avansată din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii, Guvernul din această ţară aprobând un program, din fonduri proprii, pentru finanţarea şoselelor de centură în toate localităţile, în timp ce legătura dintre acestea se va face prin drumuri expres sau autostrăzi, construite cu fonduri europene. Flutur a arătat că autorităţile din Polonia i-au transmis că distanţa dintre Varşovia şi Bucureşti este de 1.000 de kilometri, iar un alt traseu Varşovia – Budapesta – Bucureşti are 1.500 de kilometri, ambele parcurgându-se în acelaşi timp. „Cei din Polonia spun că pe ambele trasee faci acelaşi timp, 1.000 de kilometri direct prin România, sau 1.500 de kilometri prin Ungaria, pentru că pe a doua rută au porţiuni de autostradă care îi ajută. Şi atunci obligaţia noastră este să modernizăm aceste drumuri”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

Pe de altă parte, el a arătat că la întâlnirea de la Liov a discutat cu autorităţile regiunilor din Ucraina despre importanţa urgentării lucrărilor de modernizare a unor drumuri care fac legătura cu viitoarele puncte de trecere a frontierei. Gheorghe Flutur a amintit că de pe 11 iunie au fost scoase vizele pentru cetăţenii ucraineni care vor să intre în ţările Uniunii Europene, şi deja numărul persoanelor din Ucraina care tranzitează vama Siret este foarte mare. „Am avut discuţii foarte aplicate cu partea ucraineană pentru a-şi moderniza drumurile către România. Şi mă refer aici în primul rând la zona raionului Putila, în zona de munte, unde pe circa 50 de kilometri trebuie construite drumuri modernizate, atât spre partea Rusca – Ulma, cât şi spre Şepit – Izvoarele Sucevei”, a arătat Gheorghe Flutur. El a mai precizat că atât autorităţile de la Kiev, cât şi cele din Cernăuţi au anunţat că sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere către punctele de trecere a frontierei.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Polonia şi Ucraina vor urgentarea lucrărilor la drumul Varşovia – Cernăuţi – Suceava – Bucureşti.
 Vizualizări articol: 4134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur: Polonia şi Ucraina vor urgentarea lucrărilor la drumul Varşovia – Cernăuţi – Suceava – Bucureşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă rapidă de salată verde Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.Avem nevoie de:O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o... Citeşte