Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2016 - Anul XXI, nr. 238 (6351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi

Biserica din Ierusalim avea cei mai numeroși creștini dintre toate comunitățile Țării Sfinte. Sfinții Apostoli erau conducătorii și învățătorii turmei.

După frângerea pâinii (Sfânta Liturghie), toți creștinii stăteau la masă și gustau din bucate. Era agapa frățească. Sfinții Apostoli săvârșeau cele sfinte și de multe ori slujeau și la mese. Era istovitor pentru ei și, pentru a nu lăsa la o parte slujba pentru servitul la mese, Sfinții Apostoli au ales șapte bărbați credincioți și râvnitori, „cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune” (Fapte, cap. VI) care să se ocupe de frați la agapă.

Cei șapte diaconi sunt: Ștefan, Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena și Nicolae.

Sfântul Filip era căsătorit și avea patru fiice. Era foarte milostiv, ajuta săracii și pe văduve și se îngrijea cu multă dăruire de slujba care i-a fost încredințată.

Norii negri ai persecuției evreilor asupra creștinilor au venit și primul martir al Bisericii Creștine a fost chiar unul dintre cei șapte diaconi. Sfântul Ștefan a fost ucis cu pietre.

Sfântul Filip a plecat din Ierusalim în Samaria. Activitatea sa a fost intensă. A predicat, a colindat regiunea în lung și în lat. Pe mulți i-a creștinat, catehizându-i și apoi botezându-i. Făcea multe minuni. Bolnavi mulți au fost vindecați spre uimirea tuturor. Spectaculoase pentru locuitorii Samariei au fost izgonirile de diavoli. Cu puterea lui Dumnezeu, Sfântul Filip scotea diavolii din oamenii neputincioși. Chiar Simon Magul, puternicul vrăjitor, s-a convertit la vederea atâtor minuni săvârșite de Sfântul Filip. S-a botezat și s-a pus la picioarele lui Hristos pe care avea să-l urmeze toată viața. Așa a făcut și eunucul Candachiei Etiopiei, ducând lumina Botezului până în Africa.

Pentru viața sa curată, darurile sale și râvna în propovăduirea lui Dumnezeu, Sfântul Filip a fost hirotonit episcop și trimis în Trallia, în Asia. Activitatea sa a continuat în această parte a lumii, întărind Biserica lui Dumnezeu. A predicat, a botezat, a hirotonit preoți și diaconi, a săvârșit minuni.

După o viață pusă în slujba lui Dumnezeu și a semenilor, Sfântul Filip a trecut la cele veșnice, Biserica sărbătorindu-l în fiecare an la data de 11 Octombrie.

Pr. prof. Justinian – Remus A. Cojocar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chisăliţă de prune Pentru cei neobişnuiţi cu feluri principale dulci, chisăliţa, care este ca un compot dens, poate părea o alegere ciudată. Ca să pară şi mai ciudată, precizez că în versiunea sa originală, ţărănească, se consumă cu mămăligă. În unele... Citeşte