Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rugăciunea de vineri

Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mântuitorul sufletelor noastre, mărturisim înaintea Ta întru această zi a răstignirii Tale, în care ai pătimit şi ai luat moarte pe Cruce pentru păcatele noastre, că noi suntem cei ce Te-am răstignit cu păcatele noastre cele multe şi cu fărădelegile noastre cele rele.

De aceea, ne rugăm bunătăţii Tale celei nemărginite, ca să ne faci şi pe noi părtaşi sfintelor Tale patimi, cinstitelor răni şi morţii Tale celei de viaţă dătătoare;

pentru ca să ne învrednicim prin darul Tău, să răbdăm şi noi, asemenea Ţie, pentru dragostea Ta, precum Tu Cel Milostiv le-ai răbdat pentru mântuirea noastră, întărindu-ne pururea cu aceeaşi putere şi răbdare ce ai avut când Te-au răstignit nemulţumitorii evrei.

De aceea, întăreşte-ne, Doamne, ca să putem ridica cu bucurie de astăzi înainte Crucea Ta cu deplină pocăinţă. Întristarea morţii Tale să o simţim, precum au simţit-o Preasfânta Ta Maică, ucenicii Tăi şi mironosiţele femei. Şi ne înviază simţirile noastre cele sufleteşti, ca să cunoaştem moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut şi zidirile cele neînsufleţite, care s-au mişcat la răstignirea Ta, cum Te-a cunoscut tâlharul cel credincios şi rugându-Ţi-se, l-ai primit în rai.

Dă-ne, Doamne şi nouă, darul Tău, precum ai dat atunci tâlharului celui rău şi iartă păcatele noastre, pentru sfintele Tale patimi şi ne primeşte prin pocăinţă împreună cu el în rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce ne eşti. Asemenea fă cu toţi creştinii, vii şi adormiţi, precum se roagă Ţie în toate zilele Sfânta Biserică şi le lasă lor toate păcatele şi-i învredniceşte pe ei de Împărăţia Ta şi să vadă lumina Ta şi să mărească slava Ta.

Ne închinăm Crucii Tale, Hristoase şi zicem către dânsa: Slavă ei pentru dragostea Ta;

Bucură-te, preacinstită Cruce a lui Hristos, că prin tine s-a mântuit lumea, ridicând asupra ta pe Iisus ţintuit;

Bucură-te, pom preamărit, pentru că tu ai ţinut Rodul Vieţii ce ne-a mântuit din moartea păcatului;

Bucură-te, toiagul cel tare, care ai sfărâmat uşile iadului;

Bucură-te, cheia împărătească, care ai deschis uşa raiului.

Ne bucurăm şi noi pentru că vedem pe vrăjmaşii tăi surpaşi jos, iar pe prietenii tăi că împărăţesc în ceruri. Pe vrăjmaşii tăi biruiţi de puterea ta, iar pe creştinii ce ţi se închină înarmaţi cu puterea ta. O, răstignitul meu Hristoase, câte ai pătimit pentru noi, câte răni, câte scuipări, câte batjocuri şi necinste ai răbdat pentru păcatele noastre, pentru ca să ne dai pildă de adevărată răbdare! De aceea, cum putem noi să fugim de Cruce, văzând pe Hristos că este ridicat pe ea? Cum să ne pară grele chinurile, văzând pe Stăpânul nostru că le iubeşte şi le socoteşte Lui de mare cinste. Ruşine ne este, cu adevărat, de ne vom întrista de relele ce ne pricinuiesc oamenii sau ispitele ce ne aduc diavolii, trupul şi gândurile noastre cele rele sau pentru sărăcia şi bolile ce ne vin din voia lui Dumnezeu, pentru păcatele noastre, deoarece

acestea toate le trimite pentru ca să ne apropie mai mult de El, pentru ca să-L slăvim şi să ne pedepsim în această viaţă pentru binele nostru, pentru ca să ne odihnim cu mai multă slavă întru Împărăţia Lui cea veşnică.

Şi, de vreme ce este aşa, înmulţeşte-ne, Doamne, ostenelile, ispitele şi durerile, dar să ne înmulţeşti împreună şi să ne prisoseşti şi răbdarea şi puterea, ca să putem răbda toate câte ni s-ar întâmpla. Pentru că recunoaştem că suntem neputincioşi, de nu ne vei întări, orbi de nu ne vei lumina, legaţi de nu ne vei dezlega, fricoşi de nu ne vei face îndrăzneţi, răi de nu ne vei preschimba în buni, pierduţi de nu ne vei ierta, robi de nu ne vei răscumpăra cu bogata şi dumnezeiasca Ta putere şi cu darul Sfintei Tale Cruci, căreia ne închinăm şi o slăvim acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

 

(http://www.bibliazilnic.ro/rugaciuni/rugaciunea-de-vineri/)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciunea de vineri.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rugăciunea de vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei