Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Părintele Mircea Păcurariu a împlinit ieri 80 de ani

Părintele profesor, dr. academician Mircea Păcurariu, specialistul numărul 1 în Istoria Bisericii Ortodoxe Române, a împlinit pe 30 iulie respectabila vârstă de 80 de ani. De peste o jumătate de secol slujeşte Biserica Ortodoxă Română ca teolog, istoric, savant şi preot, primind o recunoaştere din partea diferitelor instituţii ale statului român. Este membru corespondent al Academiei Române, a fost decorat cu 'Steaua României' în grad de ofiţer de Preşedinţia României, este Doctor Honoris Causa al Universităţilor din Alba Iulia, Arad şi Oradea. Activitatea prolifică editorială a părintelui îl recomandă să fie trecut între marii noştri savanţi în Istoria României şi a Bisericii Ortodoxe Române. Monumentala sa lucrare 'Istoria Bisericii Ortodoxe Române' este manualul de bază după care se predă această disciplină în seminariile teologice şi facultăţile de teologie ortodoxă din ţară. Oricine doreşte studierea istoriei bisericeşti nu poate face abstracţie de opera părintelui Mircea Păcurariu.

'În ultimii ani a adus o contribuţie semnificativă la tipărirea primei Enciclopedii a Ortodoxiei Româneşti, care a fost realizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar acum lucrează la realizarea primei enciclopedii a monahismului românesc. Este profesorul de teologie în viaţă cel mai cunoscut din ţară, şi acest lucru se datorează volumelor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române după care au învăţat toţi teologii din ultimii 30-40 de ani. Părintele a scris şi o carte de predici care s-a bucurat de o foarte mare apreciere în rândul preoţilor. Scrie cu multă acribie ştiinţifică articole în fiecare număr al publicaţiei ardelene 'Telegraful Român', a declarat pentru Ziarul Lumina părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale şi Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

(sursa: Basilica)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Mircea Păcurariu a împlinit ieri 80 de ani.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părintele Mircea Păcurariu a împlinit ieri 80 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei