Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Minunea „Înmulţirii pâinilor”

La Sfânta Liturghie de duminică s-a citit pericopa evanghelică ce relatează minunea Mântuitorului Hristos cunoscută ca 'Înmulţirea pâinilor'. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vorbit în cuvântul de învăţătură rostit în Paraclisul 'Sfântul Mare Mucenic Gheorghe', din Reşedinţa patriarhală, despre grija faţă de darurile primite de la Dumnezeu.

Minunea 'Înmulţirii pâinilor', consemnată de Evanghelistul Matei la capitolul 14, arată că Mântuitorul Hristos din cinci pâini şi doi peşti a îndestulat o mulţime flămândă de oameni, 5.000 de bărbaţi în afară de femei şi copii. După ce s-a săturat mulţimea, s-au adunat fărâmiturile în 12 coşuri pline. 'Cele 12 coşuri de fărâmituri arată că hrana a fost îndestulătoare, dar că nu au rămas aruncate pe jos fărâmituri, ci cu grijă au fost adunate ca să fie folosite, şi nu au fost aruncate cu dispreţ. Prin a-ceasta vedem că ceea ce se binecuvântează se păstrează, nu se aruncă. Chiar dacă s-ar fi dat a-ceste fărâmituri păsărilor sau folosite în alt fel, ele nu trebuiau uitate pe câmp şi nici dispreţuite sau călcate în picioare. Această grijă faţă de ce rămâne din darul binecuvântat ne arată cum trebuie să ne comportăm faţă de darurile primite de la Dumnezeu atunci când ele prisosesc, când rămâne ceva în plus', a spus Patriarhul României potrivit Ziarul Lumina. Preafericirea Sa a arătat că Dumnezeu îşi revarsă darurile din belşug asupra oamenilor, dar noi trebuie să le folosim cu chibzuinţă şi dragoste, nu risipindu-le, ci înmulţindu-le şi hrănind din ele şi pe cei lipsiţi. 'Darurile pe care le-am primit se vor mai dărui nouă de către Dumnezeu dacă noi le primim cu bucurie, cu recunoştinţă, cu sfială şi sfinţenie. Dacă risipim darurile primite, dacă aruncăm ceea ce prisoseşte, nu putem să mai cerem alte daruri pentru că nu mai avem vrednicia şi demnitatea de a mai cere atunci când risipim', a explicat Preafericirea Sa. Cele cinci pâini şi doi peşti pe care Mântuitorul Hristos le-a folosit pentru a hrăni mulţimea, deşi sunt daruri ale pământului, trimit mai mult spre hrana cerească şi spre darurile cereşti ale lui Dumnezeu. Acest lucru este arătat de faptul că mulţimea, înainte de această masă, a ascultat cuvintele Domnului şi apoi au primit să mănânce. Faptul că Mântuitorul mulţumeşte şi binecuvântează pâinile şi peştii înainte de a le înmulţi trimite la Sfânta Euharistie prin care credincioşii se împărtăşesc cu Hristos întreg, deşi este împărţit prin chipul pâinii şi vinului pe care fiecare le mănâncă în parte.

 

Începutul Postului Sfintei Marii

Preafericirea Sa a arătat că rugăciunile şi evlavia credincioşilor se îndreaptă în mod special către Maica Domnului în această perioadă, pentru că miercuri, 1 august, este rânduit începutul Postului Sfintei Marii sau al Adormirii Maicii Domnului. 'În mod deosebit ne rugăm Maicii Domnului, pentru că ea are ini-mă de mamă, este milostivă, este icoana Bisericii rugătoare şi icoana Bisericii care ştie ce lipseşte în fiecare familie, după cum s-a văzut la nunta din Cana Galileii. De miercuri începe Postul Sfintei Marii, care ţine două săptămâni, şi în această perioadă de post noi înmulţim rugăciunile către Maica Domnu-lui, înmulţim cântările de laudă aduse ei şi înmulţim cererile de ajutor la ea ca să fim mai buni şi milostivi şi ca să ne ajute să împlinim în viaţa noastră poruncile Mântuitorului Iisus Hristos', a spus Preafericirea Sa.

(Cuvânt al Patriarhului României)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minunea „Înmulţirii pâinilor”.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minunea „Înmulţirii pâinilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei