Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Creştinul aşteaptă sfârşitul revelaţiei

"Din Sion va ieşi Legea şi din Ierusalim cuvântul Domnului"(Isaia 2, 3)

Isaia pregăteşte poporul lui Israel să aştepte Legea în muntele Sionului. Probabil că evreii nu prea au înţeles cuvintele profetului, având în vedere faptul că ei deja aveau legea lui Moise. Dar dacă Legea nu e completă, atunci cum se face că legea e sfântă şi bună? Şi totuşi profetul Isaia întăreşte şi spune că din Ierusalim va ieşi cuvântul Domnului!

Pentru un creştin, aceste cuvinte par a nu mai fi o taină. Legea iubirii a fost adusă de cuvântul lui Dumnezeu întrupat Care S-a jertfit în Ierusalim. Mai mult, creştinul are conştiinţa că el este poporul lui Israel în duh (cf. Os. 2,25, Ro. 11, 17), el împlineşte Legea desăvârşită de Hristos, fiind părtaş la promisiunile Legii.

Însă creştinul poate face aceleaşi greşeli ca şi vechiul popor al lui Israel, Sfântul Apostol Pavel avertizând asupra unei astfel de posibilităţi (Ro. 11, 18-21). Astfel, şi creştinul poate crede că împlineşte legea dată de Hristos, dar de fapt să fie departe de Duhul ei.

Credem şi spunem că mântuirea vine prin Iisus Hristos. În acelaşi timp însă, Mântuitorul precizează: "Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteţi să le purtaţi" (In. 16, 12). El îşi îndeamnă ucenicii la aşteptarea promisiunii Tatălui în Ierusalim (cf. Fp. 1, 4).

Se poate observa că aşteptarea la care îndeamnă Mântuitorul nu se deosebeşte prea mult de cuvintele lui Isaia. Ei spun că mai este ceva. Nu s-a spus încă totul! Sfântul Serafim de Sarov spunea că "scopul vieţii creştine este dobândirea Duhului Sfânt". În Ortodoxie, cunoaştem că descoperirea obiectivă adusă de Hristos nu are valoare fără schimbarea minţii şi a inimii, fără metamorfozarea în omul nou, hristificat. Doar într-un astfel de om se împlineşte revelaţia!

Alexandru Ulea

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştinul aşteaptă sfârşitul revelaţiei.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Creştinul aşteaptă sfârşitul revelaţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Einstein trimis de
(24 aug 2011, 11:59:46
„Cuvântul reprezintă pentru mine nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, Biblia, o colecţie de legende onorabile dar primitive şi care sunt totuşi destul de copilăreşti.”
1.1  RE: Einstein trimis de
(24 aug 2011, 12:01:05
cenzura..:)))Cuvantul...dumnez
1.2  RE: Einstein trimis de
(24 aug 2011, 12:05:19
cenzura ☭  eu cuvantul dumn..eze..u
2.   Sa mori de ras... trimis de
(24 aug 2011, 14:35:23
Domn' Ulea,m-a distrat grozav acest articolas despre care se poate scrie foarte multe lucruri...Ultima fraza m-a dat gata!"In ortodoxie,cunoastem ca descoperirea obiectiva adusa de Hristos nu are valoare fara schimbarea mintii si a inimii fara metamorozarea in omul nou,Hristificat... Domnule,draga,cred ca sunt eu batut in cap sau ,efectiv,am orbit si nu mai vad absolit nimic...sau dumneata esti rupt total de realitatea acestei lumi care nu ma are nimic in comun cu Dumnezeu!Numai referitor la Romania putem vedea numai oameni "metamorfozati",numai "oameni noi,Hristificati"...Inca de la intrarea in tara,de la hoarda de vamesi hoti,preacurvari si praduitori ce nu se poate,pana la cei mai hoti si nenorociti parlamentri care fura ca-n codru din banii publici!De la crimele ,violurile,incesturile,violentele,sinuciderile,etc,etc,etc,ce pare ca nu se mai opresc,...numai "oameni noi" si Hristificati",pe la toate colturile de strada...Revino-ti,nene,ca te afli in Ro...nu in Rai,cum gresit crezi!
3.   :) trimis de
(24 aug 2011, 16:46:23
Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva.................,,R s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost"..........“Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." si ca sa inchei.... un citat celebru...“Religia este excelentă pentru a controla oamenii obişnuiţi.” ........ Napoleon Bonaparte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei