Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndemn către tineri

Sfântul Ioan Rusul şi pilda unei altfel de mucenicii

“Cu siguranţă vă întrebaţi cine este Sfântul Ioan Rusul şi cu ce mă poate ajuta, şi pot să vă spun că este un prieten al lui Dumnezeu, care a reuşit ca, prin viaţa lui deosebită, pe care a dus-o, să placă lui Dumnezeu, dar şi oamenilor. Sfântul Ioan Rusul este un tânăr, care învaţă prin viaţa lui, e un tânăr ce ne arată care este adevărata cale de urmat în această viaţă, care ne arată că trebuie să ne închinăm singurului şi adevăratului Dumnezeu, Creatorul întregului univers, şi nu la dumnezei făcuţi de mâna omenească, bani, maşini, aparate electronice, mâncare, băutură, lux, droguri, prostituţieetc; care ne arată că poftele şi patimile trupului sunt gunoaie ce ne omoară trupul şi sufletul, că totul este trecător, că aurul este credinţa, dragostea curată, sfântă faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni, viaţa sfântă, cititul din cărţile sfinte, prezenţa la Sfânta Liturghie, faptele bune; care ne arată că cea mai grea luptă în această lume este lupta cu păcatul şi cu diavolul, iar lupta cea mai importantă este lupta pentru mântuire, şi nu lupta pentru comorile cele pieritoare ale acestei lumi; care ne învaţă să urâm păcatul, dar nu şi pe cei care cad în el.

 

Rob fiind, nu a cârtit niciodată împotriva lui Dumnezeu

Sfântul Ioan Rusul, din tinereţe, s-a hrănit cu lumina adevărului, sorbind dulceaţa învăţăturilor dumnezeieşti, şi aprimit cu multă dragoste crucea urmând pe Hristos cu toată nădejdea şi credinţa.

Rob fiind, nu a cârtit niciodată împotriva lui Dumnezeu şi cu toate încercările stăpânului său musulman de a-i schimba credinţa, el a rămas statornic învăţăturilor celor bune şi mântuitoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, slujindu-şi stăpânul cu toată dragostea. A fost pus să trăiască într-un grajd, împreună cu animalele, grajd care se umplea de mireasa duhovnicească prin rugăciunile sale de toată noaptea, făcându-se astfel pildă tuturor.

Pentru toate acestea, Dumnezeu a rânduit ca trupul lui să-şi păstreze nestricat până în vremea noastră şi să răspândească tuturor celor ce ajung şi se închină cinstitelor sale moaşte binecuvântare şi tămăduire sufletească şi trupească.

Mă întreb oare câţi tineri din zilele noastre, în vreme de ispită, aleg să urmeze pe Dumnezeu şi nu lumea sau păcatul; oare câţi tineri mărturisesc credinţa ortodoxă acolo şi atunci când este nevoie, oare câţi tineri îşi pun măcar o singură dată astfel de întrebări:ce trebuie să fac cu viaţa mea?; pe ce drum merg?; oare viaţa mea place lui Dumnezeu?; oare fac ceea ce trebuie sau mă afund în valul necredinţei, al păcatului şi al lumii fără Dumnezeu?”

 

(Preot Gheorghe NICOLAE, Paraclisul Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul, Spital Polizu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Ioan Rusul şi pilda unei altfel de mucenicii.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sfântul Ioan Rusul şi pilda unei altfel de mucenicii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei