Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Crezul meu” la Patriarhia Română (II)

După prefacerea Sfintelor Daruri, a urmat rostirea Crezului de către noi, premianţii concursului, sub îndrumarea a doi diaconi. Emoţionant a fost faptul că răspunsurile Sfintei Liturghii au fost date de corul de copii „Symbol” al Patriarhiei Române, al cărui dirijor, părintele arhidiacon Jean Lupu, a primit Ordinul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, patriarhul a vorbit despre Concursul naţional de oratorie creştină – „Crezul meu”: „Acest concurs a fost organizat în cadrul programului catehetic, misionar, pentru tineri, Hristos – împărtăşit copiilor, al Patriarhiei Române, care s-a extins în toată ţara şi chiar la unele eparhii ortodoxe româneşti din afara graniţelor României. […] Împreună cu profesorii lor, sunt tinerii premianţi la Concursul „Crezul meu”. […] Simbolul Credinţei înseamnă ceea ce adună pe credincioşi, deci Crezul ne adună pe cei care avem aceeaşi credinţă. Biserica este adunarea oamenilor în iubirea Prea Sfintei Treimi, pe baza Crezului ortodox”. De asemenea, a prezentat premiile ce vor fi înmânate celor 29 de copii, dar şi celor ce i-au îndrumat. Cele mai de preţ daruri au fost cu siguranţă insigna „Crucea patriarhală”, alături de diploma de onoare „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, dar şi celelalte două reviste: „Simbolul de Credinţă creştin-ortodox”, care explică semnificaţia tuturor articolelor din Crez şi „Chemarea Credinţei”, ce cuprinde numeroase sfaturi utile pentru familia creştină. Atât diploma cât şi prima dintre cărţi au fost personalizate şi semnate de către Preafericitul Părinte Daniel, „ca să nu se creadă că le-au cumpărat […] Diploma nu o pot purta cu ei, dar crucea ca insignă o poartă în piept şi îşi aduc aminte atât de iubirea Prea Sfintei Treimi, cât şi de faptul că ei sunt fii şi fiice duhovniceşti ai Patriarhiei Române, oriunde s-ar afla: în ţară sau în străinătate.”

A urmat apoi festivitatea de premiere, unde fiecare dintre participanţi, cât şi preoţii şi profesorii îndrumători au primit insigna, diploma şi cele două cărţi chiar din mâna patriarhului. Am avut deosebita bucurie de a ne afla printre puţinii cărora Preafericirea Sa ne-a acordat ocazia de a face o fotografie împreună.

La sfârşitul festivităţii de premiere, am fost conduşi spre sala „Festivitas” a Palatului Patriarhiei, unde am luat masa alături de Preafericitul Părinte Daniel, înconjurat de Sinodul Mitropolitan. Aici, Preafericitul a rostit din nou un cuvânt de învăţătură pentru cei prezenţi, iar la ieşire a admirat costumele populare purtate de doi dintre participanţii la concurs. A fost şi momentul în care ne-am întâlnit şi am primit binecuvântare de la părintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi mare eclesiarh al Catedralei patriarhale din Bucureşti. Părintele Timotei a fost deosebit de încântat de faptul că reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor la Concursul de oratorie creştină „Crezul meu” a fost din Protoieria Fălticeni, locul de baştină al sfinţiei sale.

La sfârşitul zilei m-am deplasat spre casă, cu o mare bucurie în suflet datorată participării la acest eveniment unic din viaţa de elev şi darurilor primite pe care le voi arăta colegilor mei din şcoală. (Alexandru LOGHINOAIA, elev clasa a VIII –a, Băgdăneşti)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Crezul meu” la Patriarhia Română (II).
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Crezul meu” la Patriarhia Română (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei