Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la cititori

Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (I)

Timp de o săptămână, în perioada 16-23 mai 2010, Iaşul va reînvăţa să zâmbească. Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi de anul acesta va fi o surpriză dar şi o provocare la bucurie. Chipul vesel pe care ieşenii îl întâlnesc pe afişele din tot oraşul îi îndeamnă la un răspuns. Şi cum pot face lucrul acesta, daca nu venind la spectacole?   “Acele zâmbete care te fac să fii sigur că această meserie merită să fie făcută...”Povestea EuroArt Iaşi a început năvalnic şi a continuat se pare, în acelaşi mod. De la dorinţa organizatorilor de a demonstra că “spiritul artistic al spectatorului ieşean a rămas cald, că acesta poate şi ştie să se încarce cu artă şi cu spectacole de calitate”, până la satisfacţia unui număr de 14.000 de spectatori care au călcat pragul sălilor de spectacol, nu au fost decât doar câteva ediţii. De la visul ca “prin aplauze, atmosfera de la final să fie atât de minunată, încât nici un actor care urcă pe scena din Iaşi să nu uite că a fost şi a jucat aici” până la confesiunile celor care au simţit căldura unui public extraodinar urcând pe scenă, nu au fost decât doar câteva frânturi de gând: “Au aplaudat în picioare, minute în şir, au trimis flori şi, mai ales, zâmbete, acele zâmbete care te fac să fii sigur că această meserie merită să fie făcută, pentru că, iată, ÎNTÂLNIREA, atunci când se produce, şi aseară la Iaşi s-a produs, generează energii pe care nimeni nu le-a cuantificat până acum.” (Mihai Mălaimare)Organizat de Fundaţia Culturală Timpul, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional,  UNITER, Casa de Cultură “Mihai Ursachi” şi Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi va aduce pe scena Ateneului Tătăraşi şi pe cea a Casei de Cultură a Studenţilor spectacole ale unor teatre profesioniste din Bucureşti, Buzău, Brăila, Botoşani şi Târgu Mureş.

 

Premiere

Începând cu data de 16 mai şi până pe data de 23 mai, în fiecare seară, publicul ieşean, dar şi cel din Suceava, e invitat la spectacol. Surpriza de anul acesta este că două dintre cele opt spectacole din cadrul festivalului vor fi premiere. Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani va prezenta în premieră, joi 20 mai, la ora 20, la Casa de Cultură a Studenţilor, piesa “O noapte nebună, nebună” în regia lui Alexandru Vasilache, piesă despre care organizatorii ne-au mărturisit că va fi ceva cu totul impresionant având în vedere că are o montare care durează 7 ore şi o demontare de 3 ore. Următoarea premieră din festival va fi cea a Teatrului “Nottara” din Bucureşti, “Mă mut la mama” cu Adriana Trandafir, în regia lui Gelu Colceag, piesă care va fi prezentată vineri 21 mai, la ora 20, la Casa de Cultură a Studenţilor. O bucurie pentru public, prezenţa acestor spectacole în premieră la festival este în acel timp, o provocare şi un act de curaj pentru organizatori: “Nu ascund faptul că am emoţii, nu pentru că ar fi ceva rău, nu la asta mă gândesc, dar am emoţii pentru că nu prea am auzit ca în festivaluri să intre teatre cu premieră. Spectacolele trebuie văzute, analizate...” (Adi Afteni, director festival) Totuşi, meritul cel mai mare în alegerea acestor piese în premieră, dar şi a celorlalte piese prezente în festival îl are selecţionerul din acest an, domnul Marius Zarafescu. ... În ediţia de luni, revenim cu programul complet al festivalului. (Elena Raicu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (I).
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi, 19-23 mai (I)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei