Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbély: Autorităţile locale vor fi obligate să recicleze 15 la sută din deşeurile colectate

Duminică, 16 Mai 2010 (17:48:27)

Ministrul László Borbély a anunţat că Ministerul Mediului a elaborat un proiect de act normativ privind obligaţia începând cu 1 iulie a autorităţilor administraţiei publice locale ca din cantităţile de deşeuri municipale şi asimilabile colectate să recicleze cel puţin 15 la sută.

Proiectul de act normativ al Ministerului Mediului şi Pădurilor se află în proces de avizare internă, el urmând a aduce modificări în legislaţia privind gestionarea deşeurilor.

"Ca urmare, vor fi introduse criterii de performanţă la nivelul localităţilor care să permită măsurarea eficienţei sistemului de colectare selectivă a deşeurilor şi monitorizarea continuă a sistemului care să permită îmbunătăţirea acestuia, responsabilizarea distribuitorilor şi comercianţilor pentru eliminarea free rider-ilor", a declarat într-o conferinţă de presă, duminică, ministrul László Borbély.

O altă modificare importantă anunţată de ministrul László Borbély se referă la obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale ca din cantităţile totale de deşeuri municipale şi asimilabile colectate, cel mult 85 la sută să fie supuse operaţiilor de eliminare finală, iar cel puţin 15 la sută din deşeurile colectate să fie încredinţate spre reciclare.

"Autorităţile care nu îndeplinesc acest obiectiv anual vor plăti suma de 100 lei/tonă. Plata se va face pentru diferenţa dintre obiectivul anual de diminuare şi obiectivul efectiv realizat, iar obligaţia intră în vigoare de la data de 1 iulie 2010", a subliniat minsitrul László Borbély.

După conferinţa de presă, ministrul Mediului şi Pădurilor s-a deplasat în Piaţa Constituţiei pentru a participa la evenimentul de colectare selectivă a deşeurilor, organizat de EcoRom Ambalaje, în cadrul concertului susţinut de AC/DC.

După ce a depus peturi într-unul din cele 40 de containere de colectare selectivă destinate celor peste 60.000 de persoane care vor participa la concert, László Borbély a declarat presei că "este nevoie de cât mai multe astfel de evenimente, care să conştientizeze populaţia depre necesitatea colectării selective a deşeurilor. "Suntem cetăţeni europeni şi trebuie să ne comportăm ca atare", a adăugat demnitarul.

Gestul simbolic al ministrului László Borbély s-a dorit un îndemn pentru participanţii la concertul AC/DC din cadrul "Black Ice Tour" să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbély: Autorităţile locale vor fi obligate să recicleze 15 la sută din deşeurile colectate.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbély: Autorităţile locale vor fi obligate să recicleze 15 la sută din deşeurile colectate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei