Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Întrebări fără răspuns

Valutistul din Siret nu crede că asasinul care i-a ucis soţia şi fetiţa a acţionat singur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vasile Hriţcu, valutistul ale cărui soţie şi fetiţă au fost împuşcate în cap în apartamentul lor din Siret, în după-amiaza zilei de 17 februarie a.c., nu crede în  varianta anchetatorilor, potrivit căreia dublul asasinat a fost comis de un singur individ, şi anume Leonid Zaporojeţ, în vârstă de 51 de ani, ucraineanul încarcerat în prezent într-o celulă a Miliţiei Regiunii Cernăuţi.

Hriţcu e convins că Zaporojeţ nu a acţionat singur în apartamentul de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B, şi că acesta a avut un complice.

„Ei (n.r. - anchetatorii) spun că a fost unul singur în apartament, şi atunci de ce m-a sunat soţia şi mi-a spus de doi?”, se întreabă, pe bună dreptate, Hriţcu.

Vă reamintim că în ziua crimei, pe când valutistul se afla la doctor, la Suceava, cu fiul său, Cristi, a fost sunat pe telefonul mobil de soţia sa, care i-a spus că sunt două persoane la uşă, care vor să schimbe valută, şi l-a întrebat care-i cursul, precizându-i că nu se înţelege prea bine cu respectivii indivizi.

Vasile Hriţcu nu a mai apucat să-i răspundă soţiei, conversaţia întrerupându-se brusc.

Grăbindu-se să intre la medic, nu a dat prea multă importanţă incidentului, bănuind că s-a descărcat telefonul soţiei.

A revenit, ulterior, cu un telefon, însă nu i-a mai răspuns. A sunat şi fiul său, însă, la fel. Nu răspundea.

“Când am venit acasă, am sunat la interfon. Nu răspunde, dă telefon. Nu răspunde. Băiatul: <Tată s-a întâmplat ceva>. Sună la vecina. Am intrat repede, două trepte şi m-am uitat în sus… spre apartamentul meu… era uşa întredeschisă, se vedea lumina din hol”, îşi aminteşte îngrozit valutistul.

În apartamentul de la etajul I al imobilului avea să-şi găsească fără suflare soţia şi fetiţa. Ambele, împuşcate în cap.

 

 Complice sau martor?

Încă de la început s-a mers pe varianta a doi autori.

Au spus-o primii martorii. Apoi, au apărut portretele robot. Nu unul, ci două.

S-a vorbit de doi suspecţi chiar şi în conferinţa de presă ţinută la Bucureşti, de către şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, care anunţa arestarea lui Zaporojeţ în Ucraina şi faptul că a fost identificat şi complicele acestuia, Rezvan B., în vârstă de 28 de ani, tot din Cernăuţi.

Despre acesta din urmă – din informaţiile pe care le deţinem din surse din cadrul anchetatorilor – există date certe că ar fi fost în Siret, împreună cu Leonid Zaporojeţ, însă nu că ar fi participat efectiv la comiterea crimei, nefiind găsite urme care să-l plaseze în câmpul infracţional, aşa cum s-au găsit în cazul conaţionalului său arestat deja la Cernăuţi.

Este şi motivul pentru care Rezvan B. se află în libertate şi nu e coleg de celulă cu Zaporojeţ.

Există bănuiala că cei doi ucraineni ar fi venit la Siret, împreună şi cu alte persoane, cu o anumită cantitate de ţigări de contrabandă.

Dacă ucraineanul în vârstă de 28 de ani a fost sau nu complicele lui Zaporojeţ şi l-a ajutat pe acesta, chiar şi „stând de şase” în faţa blocului familiei Hriţcu, sunt întrebări la care, deocamdată, nu există un răspuns cert. Cel puţin, nu unul oficial.

 

„Pedeapsa cea mai mare i-o va da Dumnezeu”

Vasile Hriţcu are o grămadă de întrebări la care aşteaptă răspunsul de la anchetatori.

Tot ce a aflat până acum a fost numai din ziare.

La Suceava, procurorii criminalişti aşteaptă de la ucraineni restul hârtiilor, pentru a putea finaliza cercetările şi a trimite practic dosarul omologilor săi de la Cernăuţi, pentru a-l înainta instanţelor ucrainene.

Cum Leonid Zaporojeţ nu poate fi extrădat, ucraineanul îşi va afla sentinţa în Ucraina.

„Pedeapsa cea mai mare i-o va da Dumnezeu”, e de părere valutistul din Siret, care aşteaptă răspunsuri de la anchetatori la întrebările care îl macină din ziua în care şi-a găsit jumătate de familie executată în stil mafiot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul din Siret nu crede că asasinul care i-a ucis soţia şi fetiţa a acţionat singur.
 Vizualizări articol: 2471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Valutistul din Siret nu crede că asasinul care i-a ucis soţia şi fetiţa a acţionat singur4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei