Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reîncepe nebunia?

Tinerii din Suceava, momiţi din nou de „magazinele de vise”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magazinele care vând plante şi substanţe etnobotanice şi-au făcut apariţia din nou la Suceava, după o pauză de aproximativ trei luni de zile, perioada de timp scursă de la momentul când comercializarea vechilor produse care se vindeau la acestea a fost interzisă prin lege. De câteva zile, chioşcul din zona centrală a Sucevei, care ajunsese acum câteva luni de zile să vândă zilnic cantităţi enorme de droguri legale, s-a redeschis, având program zilnic de la 17.00 până la 3.00 dimineaţă, în timpul săptămânii, şi până la 5.00, sâmbăta şi duminica. „Sarea de baie” şi celelalte vechi produse scoase în afara legii din luna februarie a acestui an au fost înlocuite acum cu altele noi, legale după cum susţin cei care le vând.

 

Unul în Suceava şi unul în Fălticeni

Inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că lucrătorii de la Serviciul Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au cunoştinţă despre deschiderea a două magazine de acest gen în judeţ, cel din zona centrală a Sucevei şi încă unul în Fălticeni.

„Imediat ce acestea s-au redeschis am început să le monitorizăm. La magazinul de la Fălticeni s-a făcut deja un control şi s-a stabilit că produsele comercializate nu sunt de pe lista celor interzise de lege. În privinţa magazinului de la Suceava se vor face verificări în cel mai scurt timp”, ne-a declarat inspectorul principal Panţiru.

 

Tânăr de 21 la ani, la spital după ce a consumat plante etnobotanice

Între timp, noile droguri legale încep să facă victime. Joi după-amiază, un tânăr în vârstă de 21 de ani din municipiul Suceava a ajuns la Spitalul Judeţean după ce a consumat plante etnobotanice şi a început să se simtă rău.  

Printre noile produse scose pe piaţă de dealerii care au adunat deja profituri uriaşe din vânzarea aşa-ziselor droguri legale se numără „Generation 2012”, praf recomandat ca un continuator al „Special Gold” („sarea de baie”), cel care a făcut adevărate ravagii printre consumatorii deveniţi dependenţi, înainte de fi interzis.  

În mai multe judeţe din ţară, magazinele cu noile droguri au apărut deja de multă vreme, de asemenea prafurile fiind disponibile de mult şi pe internet, unde s-au creat site-uri speciale pentru vânzarea acestora.

În timp ce autorităţile statului spun că vor interzice în scurt timp şi noile produse, dealerii care au reţele de magazine în ţară se laudă că Ministerul Sănătăţii nu are mijloace pentru a identifica substanţele componente şi, chiar dacă se va reuşi acest lucru, vor scoate imediat altele care nu se află pe lista celor interzise.        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii din Suceava, momiţi din nou de „magazinele de vise”.
 Vizualizări articol: 2504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tinerii din Suceava, momiţi din nou de „magazinele de vise”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 mai 2010, 11:53:02
puneti pe unu langa magazin sa le faca poze alora care cumpara. apoi uploadati pozele pe site sa vada toata lumea. vedeti apoi daca mai primesc bani de la parinti pentru "iesit la un suc"
1.1  RE: ... trimis de
(15 mai 2010, 12:03:44
Corect ce zici! Insa atunci cand nu o sa mai aiba bani, si o sa fie in sevraj ca nu a mai tras de mult, o sa se apuce sa-mi dea mie in cap sa-mi ia portofelul sa-si cumpere otravurile.
Eu personal, sper ca acesti rataciti sa crape cat mai repede !
2.   !! trimis de
(15 mai 2010, 14:34:20
am fost martor la ceva care nu mi-a placut : vine un pustan pe care-l cunosc din vedere si intreaba daca e interesat careva de iarba. era dimineata (in jur de 10 ) si pustiul era cam agitat. am inteles ca voia sa-si ia tigari. noi astia, curiosi sa vedem cum arata iarba aia , i-am zis sa ne arate si noua. scoate din buzunar 5-6 pliculete negre (pe ambalaj scria ceva de ....parfumat camera) , iar pliculetele erau prinse intr-un elastic. 'pai si cat is astea?" , intreb . 500.000 zice. tragi cam 3 foi, zice ala. eu am tacut, gandindu-ma ca 50 de lei e o zi de munca, iar ceilalti tovarasi nu erau interesati . ///// am scris aceasta intamplare ca sa vedeti ca, desi aceste magazine "de vise" sunt inchise, 'iarba' prolifereaza in cartiere. banuiesc , ca politia stie, dar castiga si ei un ban de pe urma distribuitorilor de 'iarba'.

***** p.s. **** limbaj codat intre pustani : suna ala, dealer-ul, pe unu' si-l intreaba din prima : " vrei sa cosesti ceva? " laughing)))
3.   Liber la iarba trimis de
(15 mai 2010, 16:47:02
eu unul as pune la liber vanzarea de ierburi de astea.....asa s-ar mai rari tara de prosti.....un om sanatos si normal la cap nu cumpara si nu consuma......iar dobitocii nu au decat sa ia pana nu mai pot...la liber si cat mai ieftin, ca sa poata consuma cat mai mult si sa plece "in tarile calde" cat mai repede

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei