Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Tăiaţi orice, dar nu de la pensionari!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oricât de dure ar fi, consider că măsurile economice luate de actuala putere sunt necesare. Şi asta, deşi reducerea salariilor cu 25% va afecta grav sau foarte grav o mulţime de români. Vă daţi seama ce probleme vor fi în familiile în care există un singur salariat, şi acela bugetar. La fel şi în familiile în care sunt doi salariaţi, ambii bugetari, şi în care există copii. Nu mai vorbesc de profesori, de profesorii tineri, de medicii tineri, din ale căror salarii, şi aşa amărâte, se mai taie acum un sfert. Va fi greu, extrem de greu, şi nu doar pentru cei care vor avea salariile tăiate. Dar, din păcate, asta e situaţia. Nu cred că acum este momentul smiorcăielilor, pentru a afla cine e vinovat de actuala situaţie. Ba că actualul Guvern, care nu ştie să conducă o ţară, ba că fostele guvernări, care au aruncat aiurea cu bani. Asta este situaţia, iar discuţiile ar trebui să se axeze doar pe ce se va face de aici încolo. Iar aceste măsuri drastice, de tăiere a salariilor, consider că sunt necesare. Repet, oricât de dureroase ar fi.

Din păcate, în această goană nebună după bani, s-a hotărât şi reducerea pensiilor cu 15%. Iar aceasta mi se pare o nedreptate. Un furt, o tâlhărie aproape. Am aflat din discursul preşedintelui Băsescu de joi seara că dintre cei peste 3 milioane de pensionari din ţară, doar 1,8 milioane sunt pensionaţi la termen. Restul s-au pensionat anticipat sau pe caz de boală, iar în această ultimă categorie sunt convins că foarte mulţi sunt şi astăzi oameni în toată puterea. Rămân, însă, 1,8 milioane de români pensionaţi la termen, oameni care au realizat stagiul de cotizare complet. Adică, timp de peste 30 de ani, li s-a oprit din salariu o anumită sumă. O sumă prin care îşi asigurau pensia, după ce ajungeau la vârsta la care statul a hotărât că se pot odihni şi ei câţiva ani. Câţi or mai putea duce… Deci, oamenii aceştia au pus, lună de lună, an de an, câte un pic din salariul lor, într-o uriaşă puşculiţă a statului. I-au dat bani statului, pentru ca statul să le dea înapoi ceva mai încolo, când ei sunt bătrâni şi fără putere. Iar acum statul le spune că nu le mai dă înapoi banii lor, banii depuşi în puşculiţa aia mare. Statul le spune că degeaba au plătit o viaţă întreagă la sistemul de pensii. Degeaba au studiat legea şi şi-au făcut calcule, calcule care le-au arătat că vor primi o anumită sumă de bani când vor ieşi, la termen, la pensie. Ar fi vrut ei mai mult, săracii…. Dar, fiecare după cât a contribuit. Li s-a spus mereu că aşa e corect, aşa e moral. Pensie în funcţie de contribuţie. Şi acum? Acum li se ia ceea ce li se cuvine.

În cazul salariaţilor, statul poate face ce vrea. Ţi-am dat până acum 10 lei, poate să zică statul, de acum îşi dau 7,5 lei. Mai mult nu pot. Asta e situaţia. Dar cu pensionarii, chiar dacă vorbim doar despre cei pensionaţi la termen sau cei cu adevărat bolnavi, statul nu poate aplica aceeaşi logică. În cazul pensionarilor, nu putem vorbi de reducerea cu 15% a pensiei. Putem vorbi de furtul a 15% din valoarea fiecărei pensii. Iar asta, oricât de grele sunt vremurile, e de neacceptat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăiaţi orice, dar nu de la pensionari!.
 Vizualizări articol: 2727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Tăiaţi orice, dar nu de la pensionari!3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei