Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhul Daniel scrie Senatului, nemulţumit de o iniţiativă privind Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de o propunere legislativă a unui grup de senatori privind modificarea Ordonanţei referitoare la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îşi exprimă surprinderea faţă de introducerea în dezbaterea Senatului a unei propuneri legislative pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă 19/2005 privind realizarea ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, avându-i ca iniţiatori pe senatorii Emilian Frâncu, Paul Ichim, Petre Marius, Minerva Boitan.

Propunerea legislativă vizează modificarea cadrului legislativ pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, pentru a impune un concurs de proiectare.

Potrivit Patriarhului Daniel, această iniţiativă legislativă este lipsită de obiect, întrucât Patriarhia Română, deşi nu era obligată de lege, din dorinţa de transparenţă, a organizat deja un concurs de selectare a proiectanţilor, concurs care se află în desfăşurare şi în care sunt înscrise 10 firme de proiectare, cinci fiind din provincie şi cinci din Bucureşti.

Patriarhia atrage atenţia că, potrivit Constituţiei, statul este obligat să respecte autonomia şi libertatea cultelor, inclusiv dreptul acestora de a-şi construi locaşurile de cult de care au nevoie.

Patriarhul Daniel arată în scrisoarea trimisă Senatului că, în vederea realizării Ansamblului Arhitectural "Catedrala Mântuirii Neamului", Patriarhia a făcut demersuri constante şi a implicat resurse importante, umane şi materiale, pentru realizarea unui proiect reprezentativ pentru Biserică şi cultura românească, inclusiv prin organizarea mai multor simpozioane tematice.

Modificarea actului normativ este un demers inutil, care, în mod camuflat, vizează împiedicarea sau întârzierea demersurilor pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor de construcţie a noii Catedrale Patriarhale, apreciază PF Daniel, arătând că îl surprinde că Patriarhia nu a fost nici informată şi nici consultată în privinţa acestei iniţiative a senatorilor.

Patriarhul îi cere lui Mircea Geoană ca Senatul să încurajeze aplicarea Legii 261/2005 pentru aprobarea ordonanţei de Urgenţă 19/2005 privind realizarea ansamblului arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, votată de Parlamentul României, fără a tergiversa sau complica prin amendamente artificiale şi inutile implementarea acesteia.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, că forul de conducere a luat act de scrisoarea Patriarhului, în care acesta a făcut propuneri şi comentarii pe marginea propunerii legislative.

Propunerea legislativă înregistrată la Senat în data de 7 aprilie propune completarea ordonanţei de urgenţă 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

Astfel, la articolul 1 se adaugă un nou alineat, care prevede că acest proiect, avizat cu respectarea normelor în vigoare, va fi atribuit câştigătorului concursului public de soluţii de urbanism şi arhitectură, organizat potrivit legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel scrie Senatului, nemulţumit de o iniţiativă privind Catedrala Mântuirii Neamului.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Patriarhul Daniel scrie Senatului, nemulţumit de o iniţiativă privind Catedrala Mântuirii Neamului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unf**kingbelievable trimis de
(28 apr 2010, 18:07:55
Mafiot ordinar ce esti, cand tara moare de foame si e nevoie de atatea lucruri in sanatate si educatie tu indraznesti sa spui ca statul nu iti respecta autonomia. Grijania**** de ipocrit! Atat timp cat salariul tau si al sleahtei tale e platit de stat, mai exact de cetateni, sa poftesti matale sa iti bagi autonomia aia in poponet, inainte sa nu ti-o bage altii pe-a lor. Cand o sa-ti platesti subordonatii din venituri obtinute de tine si nu jefuite de la popor, si cand catedrala bantuirii neamului o s-o faci tot din bani obtinuti din afaceri cinstite si dupa ce iti platesti impozitele cuvenite catre stat, dupa aia poti sa emiti pretentii de autonomie. Pana atunci nu pot decat sa te invit sa-mi pupi tu mie iapa nu departe de coada.
2.   Nu judeca si nu vei fi judecat trimis de
(29 apr 2010, 09:06:15
Din cometariul de mai sus reiese adevarata fata a ereticilor, care se aseamana cu cea a fariseilor si carturarilor Vechiului Testament, pe care Mantuitorul ii asemana cu morminte vopsite; adica la suprafata par blanzi, milostivi, care respecta Cuvantul lui Dumezeu, iar in inima lor sunt asemenea cadavrelor in descompunere, plini de ura, judecatori in locul lui Dumnezeu, si toate celelalte necuratii pe care diavolul le aduna intr- un om..... "Vai voua ereticilor".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei