Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2009 - Anul XIV, nr. 263 (4249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Despre îngeri

Părinţii care vor să le vorbească despre bine şi rău copiilor ajung deseori la povestea îngeraşului care îi ocroteşte, în timp ce „michiduţă” îi îndeamnă să facă rele. Dar nu este deloc uşor să le descrii copiilor lumea nevăzută. Ce este dincolo de lumea noastră nu putem cunoaşte prin simţuri şi raţiune! Sfânta Scriptură şi descoperirile care au fost făcute sfinţilor prin voia lui Dumnezeu ne-au dezvăluit că El este înconjurat de către îngeri, locuitorii lumii cereşti, care Îl slujesc cu dragoste. Îndeplinind poruncile Domnului, îngerii s-au arătat uneori oamenilor, pricinuindu-le, pe lângă uimire, şi o spaimă grozavă. Să ne temem sau nu de îngeri? Ca să aflăm răspunsul la această întrebare, trebuie să-i cunoaştem…
Se spune că Dumnezeu a creat îngerii înainte de facerea lumii, ca să-L ajute să conducă lumea. Omului i-a dat pământul, să se înmulţească şi să crească, iar îngerilor le-a dat cerul. Îngerii nu au trup material, ca oamenii, dar o formă au, căci şi ei sunt făpturi create. De aceea, deşi sunt nevăzuţi, când vrea Domnul, pot să se arate în diferite chipuri. Şi s-au arătat ca nişte tineri luminoşi, stâlpi de foc sau de nor şi chiar ca animale.
Îngerii împlinesc poruncile Domnului şi veghează ca totul în lume să „funcţioneze” bine: apele, focul, anotimpurile, plantele şi animalele. Se spune că şi pedepsele date lumii de Domnul tot îngerii le împlinesc!
Cât de fericiţi sunt îngerii! În cer, cetele îngereşti stau în jurul tronului lui Dumnezeu şi Îl slăvesc neîncetat. La Sfânta Liturghie sunt prezenţi în chip nevăzut şi Îl laudă pe Domnul alături de oameni. Şi totuşi noi, oamenii, îi facem nefericiţi pe îngerii păzitori, care ne însoţesc de la naştere până dincolo de moarte, căci tot ei ne duc sufletele în cer, ferindu-le de duhurile rele la trecerea prin vămile văzduhului. Spun sfinţii că îngerii ne iubesc şi suferă pentru păcatele noastre, prin care ne îndepărtăm de Dumnezeu. Îngerii ne apără fără răgaz de duhurile răutăţii, ne dau sfaturi şi încurajează pornirile noastre bune. Au multă răbdare cu noi şi iubirea lor seamănă cu iubirea mamei, care nu cere răsplată pentru jertfa ei. Acestei iubiri sfinte nu-i putem oferi, ca recunoştinţă, decât fapte bune; când omul se îndreaptă, şi îngerul se bucură!

 

Căderea îngerilor

Lumea îngerilor a fost tulburată de un mare necaz şi se crede că aceasta s-a întâmplat înainte de facerea lumii. Lucifer, despre care se zice că era cel mai puternic dintre îngerii însărcinaţi cu crearea lumii, şi-a pierdut dragostea pentru Dumnezeu şi a căzut în mândrie. A făcut multă tulburare în cer, care s-a încheiat cu o luptă între îngerii care au ales binele şi cei care au ales răul. Conduşi de Arhanghelul Mihail, îngerii buni au luptat cu dragoste, până la jertfă. Lucifer şi îngerii răi au căzut din cer şi au devenit duhuri întunecate.
Lucifer a vrut să stăpânească lumea oamenilor, îndepărtându-l pe om de Dumnezeu prin păcat. De aceea, în grădina Edenului, i-a ispitit pe Adam şi Eva, făcându-i să piardă raiul. Toată istoria omenească e o luptă pentru sufletele oamenilor şi, dacă duhurile necurate se luptă din răsputeri să dobândească putere asupra oamenilor, cu aceeaşi îndârjire luptă şi îngerii pentru a-i feri. Dar rezultatul luptei depinde de om, căci, prin Patimile, Răstignirea şi Învierea Domnului, omul a fost eliberat de păcatul lui Adam şi se poate mântui. După Învierea Sa, Domnul a pogorât în iad şi a eliberat sufletele drepţilor care aşteptau mântuirea…
Pe data de 8 noiembrie, Biserica i-a prăznuit pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil şi soborul îngerilor adunaţi în jurul Arhanghelului Mihail după alungarea îngerilor căzuţi.

(Ana PASCU)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre îngeri.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despre îngeri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei