Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2009 - Anul XIV, nr. 263 (4249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Start

Concurs naţional de artă fotografică religioasă „Transfigurările Luminii”

Până pe 15 martie 2010, elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar se pot înscrie la concursul naţional de artă fotografică cu subiect religios „Transfigurările Luminii”, organizat de Episcopia Ortodoxă a Caransebeşului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin. Câştigătorii vor fi premiaţi de către Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, în cadrul unei gale festive organizat în perioada 11-15 aprilie 2010.


Cei interesaţi pot opta pentru una din cele trei secţiuni: creaţii de artă fotografică ale cadrelor didactice; creaţii de artă fotografică ale elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII); creaţii de artă fotografică ale elevilor din ciclul liceal (clasele IX-XII). Jurizarea concursului va fi făcută de fotografi profesionişti, profesori, artişti plastici şi teologi.

 

Înscriere

Pentru a lua startul în competiţia fotografică, participanţii trebuie să completeze mai întâi o cerere de înscriere în concurs (se va descărca de pe site-ul www.foto.religie-edu.ro), pe care o vor expedia, în ataşament, prin e-mail, la adresa: religie_cs@yahoo.com. Cererea de înscriere va fi însoţită de o copie scanată a chitanţei obţinute după plata taxei de participare şi de un număr maxim de 3 fotografii, în format digital, care vor fi postate pe site-ul concursului.
De asemenea, trebuie avut în vedere ca în cererea de înscriere în concurs să se completeze obligatoriu datele exacte ale camerei foto digitale cu care au fost făcute fotografiile, date care vor fi verificate de către organizatori înainte de a permite expunerea fotografiilor în galeria de concurs a site-ului.
În cazul în care fotografiile trimise nu se încadrează în tematica concursului şi nu pot fi postate pe site-ul concursului, organizatorii vor returna taxa de participare. Data limită de expediere prin e-mail a cererii, fotografiilor şi copiei scanate după chitanţa prin care s-a efectuat plata taxei de participare este 15 martie 2010.

 

Condiţii

Fotografiile lansate în concurs vor fi obligatoriu în format digital de tip JPEG, la dimensiunea digitală originală, aşa cum au fost obţinute cu ajutorul camerei foto digitale, dar nu mai mici de 1.600x1.200 de pixeli. În cazul în care fotografiile vor fi prelucrate, acestea trebuie să conţină datele EXIF, verificabile cu programul gratuit PhotoME (poate fi descărcat şi instalat de pe site-ul: www.photome.de. Este un program care confirmă autenticitatea creaţiilor fotografice). În cazul în care vor fi descoperite fotografii copiate de pe alte site-uri, acestea vor fi eliminate din concurs, iar taxa de participare nu va fi returnată!
Taxa de participare este de 50 de lei pentru fiecare set de 3 fotografii propuse pentru înscrierea în concurs şi va fi depusă în contul: RO46 RZBR 0000 0600 1201 0202 - RAIFFEISEN BANK - Oţelariu David Sorin, cu precizarea: Pentru concursul de artă fotografică „Transfigurările Luminii”.

 

Evaluare

Orice vizitator al site-ului-gazdă www.foto.religie-edu.ro poate acorda o singură notă - de la 1 la 10 - fiecărei fotografii expuse în galerie. La evaluarea finală, juriul va lua în considerare şi calificativul obţinut din votarea publică prin calcularea automată a mediei de notare ce va fi publicată alături de fiecare fotografie participantă. În galeria de concurs nu vor fi trecute date personale ale autorilor fotografiilor, tocmai pentru a asigura un vot imparţial.
Evaluarea pentru desemnarea finală a câştigătorilor se va face de către un juriu avizat care va acorda note de la 1 la 10 pe următoarele criterii: nota obţinută prin votul de pe site-ul galeriei de concurs; expresia estetică; tehnica fotografică utilizată (expunere, filtre, post-procesare digitală); puterea de sugestie a momentului spiritual surprins.
Pentru fiecare secţiune din concurs, juriul va selecta 10 fotografii care vor participa la faza finală a jurizării.

 

Premierea

Stabilirea câştigătorilor va avea loc în data de 12 aprilie 2010. Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul cocursului: www.foto.religie-edu.ro.
Premiile se vor acorda în perioada 11-15 aprilie 2010, ocazie cu care se va organiza şi o expoziţie cu fotografiile câştigătoare, în cadrul manifestării „Zilele credinţei şi culturii în Caraş-Severin”, prilejuită de sfinţirea Catedralei episcopale de la Caransebeş, la care va participa Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu alţi ierarhi. Premiile vor fi înmânate câştigătorilor de către Preasfinţia Sa Lucian, Episcopul Caransebeşului, în cadrul unei gale festive.
Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi atât prin intermediul site-ului, care găzduieşte concursul, cât şi prin mijloacele media puse la dispoziţie de partenerii care contribuie la organizarea concursului.
Sumele încasate în urma taxei de participare vor acoperi valoarea premiilor, organizarea expoziţiilor şi a manifestării, editarea albumului foto al concursului şi diplomelor oferite, contravaloarea pelerinajelor, deconturile oferite invitaţilor şi juriului, cheltuielile de protocol.
Premiile pentru profesori vor consta în: un aparat foto DSLR (Premiul I); pelerinaj cu scop fotografic (Premiul al II-lea); participarea la un seminar foto organizat de unul dintre fotografii profesionişti (Premiul al III-lea). Liceenii vor putea primi un aparat foto compact cu performanţe superioare (Premiul I); pelerinaj cu scop fotografic (Premiul al II-lea). Elevii din clasele V-VIII pot câştiga un aparat foto digital de ultimă generaţie (Premiul I); pelerinaj cu scop fotografic (Premiul al II-lea); participarea la un seminar foto organizat de unul dintre fotografii profesionişti (Premiul al III-lea).
„Concursul este la a patra ediţie, primele trei desfăşurându-se la nivel judeţean. Pentru că a avut succes, ne-am propus sa îl extindem la nivel naţional. Sper să existe o participare bogată şi să primim cât mai multe fotografii. Ideea mi-a venit demult, de mai bine de doi ani de zile. Sunt preocupat de zona multimedia. De fiecare dată am avut expoziţii cu fotografiile trimise şi au fost chiar foarte reuşite. De fiecare dată am dat premii foarte consistente, aparate foto digitale, aparatură foto”, a declarat pr. prof. Sorin Oţelariu, inspector şcolar de specialitate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

(Raluca BRODNER, sursa: www.ziarullumina.ro )

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs naţional de artă fotografică religioasă „Transfigurările Luminii”.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs naţional de artă fotografică religioasă „Transfigurările Luminii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei