Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Misiune şi implicare responsabilă în societate

În ziua de 16 octombrie 2009, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelenţa Sa Domnul Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.
Mai întâi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Română şi cele două Biserici tradiţionale din Germania, Romano-Catolică şi cea Evanghelică, menţionând faptul că, în aceste zile, la Palatul Patriarhiei, se desfăşoară un simpozion teologic internaţional organizat, sub patronajul Patriarhiei Române, de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti şi Facultatea de Teologie Protestantă din Tűbingen. Preafericirea Sa a mai apreciat bogata experienţă a Germaniei în Uniunea Europeană, care este de un real folos pentru România, ca nou stat membru al Europei Unite.
În cadrul întrevederii, au mai fost abordate diferite aspecte ale vieţii sociale şi religioase din cele două ţări, Domnul ambasador Andreas von Mettenheim reliefând importanţa activităţii specifice pastoral-misionare şi culturale pe care Biserica Ortodoxă Română o desfăşoară pentru păstrarea identităţii şi a coeziunii comunităţilor ortodoxe româneşti din Germania.
În acest sens, Patriarhul României a menţionat faptul că fenomenul migraţiei impune o atenţie sporită atât din partea autorităţilor, cât şi din partea Bisericii Ortodoxe Române, care trebuie să se îngrijească nu numai de pastoraţia celor aflaţi temporar în afara graniţelor ţării, ci şi de problemele sociale ale familiilor acestora rămase în ţară, în special a copiilor şi bătrânilor singuri.
În opinia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, realităţile societăţii contemporane impun Bisericilor ca, în dialogul ecumenic, pe lângă dimensiunea teologică, să existe şi o abordare practică a acestuia, pentru a veni în întâmpinarea problemelor sociale cotidiene cu care se confruntă comunităţile de credincioşi. În acest sens, Preafericirea Sa a menţionat faptul că, pe lângă slujirea pastorală tradiţională, Biserica foloseşte şi mijloace misionare moderne, precum posturile de radio şi televiziune TRINITAS şi cotidianul „Ziarul Lumina” ale Patriarhiei Române, care, în emisiunile şi materialele de presă, acordă o atenţie specială problemelor cu care se confruntă românii atât din ţară, cât şi din străinătate.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Misiune şi implicare responsabilă în societate.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Misiune şi implicare responsabilă în societate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei