Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 oct 2009 - Anul XIV, nr. 244 (4230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rugăciune pentru Duminică

De vreme ce ziua duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea şi ai răscumpărat pe om; pentru acesta, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ţie, şi-Ţi mulţumesc foarte pentru darurile cele mari ce ai făcut tuturor zidirilor Tale. Cu adevărat se bucură şi se veseleşte inima mea, când stau şi cuget că numai Tu singur eşti Dumnezeu Sfânt, înţelept, milostiv, purtător de grijă, bun, puternic, necuprins şi în puţine cuvinte nu-Ţi lipseşte vreo bunătate sau vreo mărire.
Mă bucur de asemenea că tu eşti Dumnezeu în trei feţe: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Să se tulbure, Doamne, toţi cei ce se închină la alţi dumnezei, că nu este alt dumnezeu afară de Tine. Pentru acesta fă să sporească creştinii în slavă şi bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu Adevărat şi Te mărturisesc şi Ţi se închină şi-Ţi slujesc pururea cu toată inima şi puterea.
O, Părinte Sfinte! miluieşte-ne!
O, Binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuieşte-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-ne darul Tău şi acoperământul Tău!
Aşa Doamne şi Ziditorul meu, ascultă rugăciunile şi cererile sufletului meu cel păcătos şi dă-mi mie, smeritul şi nevrednicul, darul Tău, ca să cinstesc astăzi această Duminică, după porunca Ta şi după porunca Bisericii Tale şi maicii noastre.
Dăruieşte-mi pocăinţa adevărată, pentru ca să-mi plâng păcatele ce am facut împotriva Împărăţiei Tale şi împotriva sufletului meu, şi a vecinului meu. Te rog, mult milostive Doamne, să uiţi de azi înainte greşelile mele cele multe. După mulţimea milelor Tale, mulţumesc din toată inima pentru atâtea bunătăţi ce-mi trimiţi în toate zilele şi mai vârtos pentru înoirea sufletului meu, pentru răbdarea Ta cea mare, că nu mai pedepsit după mulţimea păcatelor mele ci mă îngăduieşti şi-mi aştepţi pocăinţa, ca un iertător, bun şi milostiv. Încă mă rog, Doamne Iisuse Hristose, să-mi dai har, ca să petrec bine şi creştineşte întru această săptămână, fără de a-Ţi greşi cu gândul, cu voinţa, cu cuvântul, cu fapta, întru mărirea şi cinstirea buneivestiri a Maicii Tale şi a învierii Tale celei de a treia zi şi a venirii Duhului Tău cel Sfânt asupra Apostolilor. Deosebi, încă, mă rog întru această rugăciune a mea pentru tot sufletul creştinesc cel scârbit şi dosădit, ca să se învrednicească milei şi ajutorului Tău. Iar pentru Sfintele patimi şi moartea Ta cea mărită, dumireşte pe păcătoşi să se cunoască pe sine şi să se căiască de păcatele lor, să se îndepărteze prin mărturisire, să urască păcatele lor, şi să se lase de ele şi să se afle gata şi cuminecaţi, cu inima curată, în ceasul morţii lor; şi-i învredniceşte pe toţi şi pe cei vii şi pe cei morţi, veşniciei Tale împărăţii; răscumpără-i pe ei şi pe noi cu Preasfânt Sângele Tău; înviază-ne cu învierea Ta; suie-ne la cer cu înălţarea Ta, pentru ca să Te mărim în vecii vecilor. Amin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciune pentru Duminică.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rugăciune pentru Duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei