Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răbdarea este lecţia predată de pelerinii veniţi la Iaşi, care au înfruntat frigul

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan a spus, ieri, după Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană, că zecile de mii de pelerini adunaţi la Iaşi au predat o lecţie a răbdării, aşteptând ore în şir în frig şi ploaie pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva.
IPS Teofan le-a spus celor câteva zeci de mii de credincioşi adunaţi în curtea Mitropoliei că "o bună parte din ţară s-a mişcat către Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva", iar aceasta a presupus înfruntarea frigului şi a ploii, dar mai ales multă răbdare.
"Răbdarea este lecţia predată de pelerinii veniţi la Iaşi. Se spune că răbdarea este un semn al slăbiciunii şi al lipsei de putere, dar vă spun tuturor că mai degrabă este semnul puterii. Răbdarea este lecţia cu care pleacă pelerinii de la Iaşi. Orice lucru frumos şi autentic începe cu răbdare şi cu răbdare se desăvârşeşte", a spus mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
IPS Teofan a afirmat că cea de-a doua lecţie oferită în aceste zile la Iaşi este cea a sfintelor moaşte Sfânta Parascheva şi a Sfântului Vasile cel Mare.
"Sfânta Parascheva este chipul prin excelenţă al omului direct şi sensibil. Este chipul creştinului, al mamei, tatălui, pruncului, al omului obişnuit. Sfânta ne îndeamnă să ne dorim mai mult, dar să le punem pe toate în mâna lui Dumnezeu. De asemenea, Sfântul Vasile este modelul celor care au responsabilitate în biserică, dar şi în viaţa publică. El a fost organizator, un lider şi a îmbinat două lucruri aparent contradictorii, adică să fie smerit, dar şi autoritar. Sfântul Vasile nu e stăpânul mulţimii, ci slujitorul poporului. Nu trebuie aşadar să uităm că azi suntem mari, iar mâine suntem mici şi că totul e trecător. Cât de firavă e puterea şi de neînsemnat este banul", a mai spus IPS Teofan.
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a afirmat că pelerinii nu s-au adunat la Iaşi la chemarea preoţilor, ci la chemarea lui Dumnezeu, adăugând că aceia care au venit la Iaşi împovăraţi pleacă acasă uşuraţi.
"Am văzut în sufletele pelerinilor o bucurie nespusă, am citit acest lucru pe fruntea, pe chipul şi în inima lor", a adăugat IPS Teofan.
Zeci de mii de credincioşi au asistat, ieri, la Sfânta Liturghie de la Mitropolia Iaşi, prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, slujba fiind oficiată de un număr de peste 50 de preoţi din ţară şi din străinătate, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răbdarea este lecţia predată de pelerinii veniţi la Iaşi, care au înfruntat frigul.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răbdarea este lecţia predată de pelerinii veniţi la Iaşi, care au înfruntat frigul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU RABDAREA CI NECUNOASTEREA DE DUMNEZEU! trimis de
(15 oct 2009, 11:48:03
Un om care stie ceea ce ne cere Dumnezeu nu se duce in astfel de pelerinaje, care nu-l va ajuta cu nimic ci, din contra,il indeparteaza de Dumnezeu!El ne porunceste sa n- avem alti dumnezei si sa ne inchinam lor ci NUMAI CELUI CARE A CREAT CERURILE SI PAMANTUL!Cum oare te poti inchina si cere ajutor de la un OM(creat de Dumnezeu!)fie el si cu o viata de sfant in spate, cand Dumnezeu ne cere inchinarea DOAR pentru EL,cum e si firesc !?DACA OAMENII AR CUNOASTE LUCRURILE ACESTEA CU SIGURANTA CA N-AI MAI VEDEA PICIOR DE OM LA ASTFEL DE MANIFESTARI!Si-n fond, la ceajuta astfel de pelerinaj omului de rand? Intorcandu-se acasa,hotul nu va mai fura?Curvarul nu va mai curvi? Betivul nu va mai bea? Coruptul nu se va mai lasa corupt?Ticalosul nu va mai fi ticalos? Homosexualul nu va mai fi homosexual?NIMIC , ABSOLUT NIMIC NU SE VA SCHIMBA IN BINE ! S-atunci ,la ce foloseste pelerinajul decat la inavutirea popilor si, mai nou,remedierea imaginii politicienilor pt.capital electoral!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei