Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi

Sf. Gheorghe, Purtătorul de biruinţă

Astăzi, credincioşii prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă. De numele Sfântului Mucenic Gheorghe a fost legată o întreagă istorisire care dovedeşte cât de puternică a fost credinţa Mucenicului, atât de pusă la încercare prin nenumărate şi groaznice torturi fizice şi psihice. Născut în Capadochia, într-o familie de creştini învăţaţi, Sfântul Gheorghe s-a stabilit împreună cu mama sa în Palestina, tatăl său murind. După anul 303, împăratul Diocleţian, păgân, încurajat de cumnatul său Galeriu, a pornit prigoana împotriva creştinilor. Până la Edictul de la Milan, când împăratul Constantin avea să confere legalitate creştinismului, credincioşii au fost supuşi la multe cazne dacă nu voiau să-l lepede pe Hristos pentru idoli şi o viaţă închinată idolatriei. Demn de viaţa unui Mucenic, Sfântul Gheorghe a arătat făţiş împăratului Diocleţian că nu va abandona credinţa în Dumnezeu, fapt pentru care împăratul l-a aruncat în temniţă.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, a fost trecut prin furcile caudine, slujitorii lui Diocleţian bătându-l fie cu suliţa, fie la tălpi, presându-i pietre mari pe piept, trăgându-l pe roată, aruncându-l în groapa cu var sau punându-l să alerge cu încălţăminte ce aveau cuiele scoase către talpă. Supliciile la care a fost supus Mucenicul Gheorghe sunt multe. Numai credinţa, spre mirarea chiar şi a celor ce-l băteau fără milă, l-au păstrat integru pe Mucenic.

În timpul întemniţării sale, Sf. Gheorghe a înviat un mort, fapt ce a întors-o la credinţă pe împărăteasa Alexandra. Minunile Sf. Gheorghe sunt multe. A murit ca un martir, împăratul poruncind să i se taie capul. Viaţa desăvârşită a Sfântului Gheorghe, durerile prin care a trecut l-au transformat, peste secole, în unul dintre cei mai populari sfinţi.

Stema Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei este chiar cea care-l înfăţişează pe Sf. Gheorghe ecvestru ucigând balaurul.

(www.calendar-ortodox.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sf. Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sf. Gheorghe, Purtătorul de biruinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei