Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Datorii

Ratele la bănci îi împovărează pe deputaţii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trei dintre deputaţii suceveni se află în topul 30 ai membrilor Camerei Deputaţilor cu cele mai mari datorii la bănci, realizat de săptămânalul „Academia Caţavencu”. Potrivit acestui clasament, cel mai împovărat de creditele pe care le-a contractat în nume personal este deputatul PSD ales în colegiul Siret, Eugen Bejinariu. Acesta a împrumutat de la mai multe bănci aproximativ 365.000 de euro, iar lunar trebuie să ramburseze o rată de 2.170 de euro. Tot lunar, Bejinariu mai trebuie să plătească alţi 900 de euro pentru un leasing. Potrivit „Academiei Caţavencu”, Eugen Bejinariu a folosit banii împrumutaţi pentru a cumpăra un apartament, pe care l-a închiriat, şi o maşină.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă la sfârşitul anului trecut, Eugen Bejinariu a încasat din salariul de deputat o sumă de 48.888 de lei (488,88 milioane de lei vechi). Veniturile acestuia s-au completat cu sumele de bani obţinute din activităţi independente, de 40.800 de lei, şi contravaloarea pensiei, de 46.716 de lei. La aceste sume s-au mai adăugat veniturile din dividende, 32.400 de lei, şi din dobânzi la depozitele bancare, de 18.241 de lei.

 

Grosaru: „Noroc că Camera Deputaţilor ne dă de dormit şi de mâncat”

Eugen Bejinariu este urmat în topul realizat de „Academia Caţavencu” de deputatul minorităţii italienilor, Mircea Grosaru, care a împrumutat 170.000 de euro. La această sumă, valoarea ratei lunare este de 7.600 de lei (76 milioane de lei).

„M-am înspăimântat puţin. Vreau să văd dacă pot să renegociez. Noi nu suntem siguri dacă vom ieşi deputaţi în continuare şi dacă îmi voi permite. Soţia mereu mă întreabă când vom avea noi venituri întregi”, a declarat Grosaru pentru „Academia Caţavencu”. Salvarea lui Mircea Grosaru pare să vină de la Camera Deputaţilor, acesta declarând că are mare noroc de faptul că nu este nevoit să plătească pentru cazarea în Bucureşti. „Noroc că Camera Deputaţilor ne dă de dormit şi de mâncat, că...”, a completat Mircea Grosau.

Potrivit declaraţiei de avere a acestuia, singurele venituri pe care le-a avut anul trecut au fost cele din salariul de deputat, de 48.888 de lei, la care se adaugă o sumă infimă de 1.201 de lei, obţinută de la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti. Soţia lui Mircea Grosaru a câştigat anul trecut, din salarii, 41.142 de lei.

Aflată la primul mandat de deputat din partea PD-L, Sanda-Maria Ardeleanu este cel de-al treilea membru al Camerei Deputaţilor din Suceava care se află în topul realizat de Academia Caţavencu. Cu un împrumut de 100.000 de euro, Sanda-Maria Ardeleanu este pe locul 17 în topul 30 al Academiei Caţavencu. Deputatul PD-L a declarat pentru acest săptămânal că banca de la care a împrumutat această sumă i-a diminuat rata. Astfel, Ardeleanu a arătat că atunci când s-a prezentat pentru a plăti rata lunară de 4.800 de lei, banca i-a returnat 150 de lei.

„Dacă mi-aş fi imaginat acum un an ce urmează, cu siguranţă nu am fi făcut împrumutul”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu pentru „Academia Caţavencu”. Aceasta a obţinut venituri din salariu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, de 73.728 de lei, la care se adaugă alţi 15.000 de lei moldoveneşti. Deputatul sucevean, care este şi prorector al universităţii sucevene, a mai obţinut, anul trecut, 2.600 de lei ca membru în comisii de doctorat, 1.500 de lei din activitatea în comisiile pentru acordarea gradelor didactice şi 690 de lei/lună ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava (din care ulterior a demisionat).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ratele la bănci îi împovărează pe deputaţii suceveni.
 Vizualizări articol: 2260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ratele la bănci îi împovărează pe deputaţii suceveni3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei