Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Schimbare

Oul uriaş din centrul Sucevei va fi pictat până la următorul Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Oul uriaş din centrul municipiului Suceava, omologat de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) drept cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, va fi pictat până la sărbătorile pascale de anul viitor. Deocamdată, oul uriaş este acoperit cu o folie autocolantă.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că acest ou va fi considerat un simbol al oraşului, alături de Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare, şi va fi inclus în pliantele turistice. De asemenea, vor fi montate săgeţi indicatoare spre acest obiectiv turistic încă de la intrarea în oraş. Pe soclul oului va fi montată o plăcuţă metalică pe care se vor descrie dimensiunile şi greutatea, precum şi data la care a fost omologat ca record mondial.

Lungu apreciază că, prin crearea acestui nou simbol al Sucevei, oraşul a avut numai de câştigat şi cei circa 750 de milioane de lei vechi, cât s-au cheltuit cu oul-record, au fost recuperaţi integral prin publicitatea de care s-a bucurat evenimentul în mass-media naţională.

 

Recorduri româneşti în World Records Academy

„Imaginea municipiului a fost promovată la ore de vârf, pe toate posturile centrale de televiziune. Dacă plăteam publicitate, ne costa mai scump. Consider că a fost un proiect reuşit şi că oul uriaş va fi un reper pentru Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

World Records Academy, din SUA, se prezintă ca fiind principala organizaţie mondială care atestă stabilirea unor recorduri mondiale. Nu are nici o legătură cu Guinness World Records, care a lansat, în 1955, faimoasa Carte a Recordurilor.

În România, World Records Academy a mai omologat poemul „Luceafărul”, al lui Mihai Eminescu, drept cel mai lung poem de dragoste; pe Traian Băsescu drept şeful de stat care a rezolvat cel mai repede o petiţie cetăţenească, în numai două ore; Nadia Comăneci ca gimnasta cu cele mai multe note de 10 la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice, Mariana Bitang drept cea mai de succes antrenoare din sportul mondial, după numărul de medalii câştigate, Cleopatra Stratan, ca primul artist din lume care a susţinut un concert la vârsta de trei ani, Palatul Parlamentului, bulzul de la Turia, cei mai mulţi Moş Crăciun care au plecat la drum pentru a împărţi cadouri, cel mai lung cârnat, cel mai greu tort etc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oul uriaş din centrul Sucevei va fi pictat până la următorul Paşte.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Oul uriaş din centrul Sucevei va fi pictat până la următorul Paşte3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 apr 2009, 20:38:20
Cine-l mai crede pe primar ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei