Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Lecţie” părintească

Minor în vârstă de 13 ani, înjunghiat de trei ori de tatăl său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un minor în vârstă de 13 ani a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat de trei ori de tatăl său cu cuţitul de tăiat pască.

Adolescentul, Daniel Ilincan, din Costâna, a fost adus la Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, marţi seară, în jurul orei 18:15.

Medicii au stabilit că minorul prezenta trei plăgi înjunghiate în zona spatelui şi a coapsei stângi.

Potrivit poliţiei, cu câteva ore înainte, pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri în familie, adolescentul a fost înjunghiat chiar de către tatăl său, Mihai Ilincan, în vârstă de 42 de ani.

Bărbatul ne-a declarat, ieri, că îi pare rău de ce s-a întâmplat şi că era „puţin băut”.

„De aproape un an şi jumătate, am numai probleme cu el. Vine târziu acasă şi a început să fure. Mai intră şi la oameni în case... ultima oară a furat poşeta unei femei dintr-un faeton... avea vreo 130 de mii (n.r.- lei vechi). L-am mai bătut, dar nimic... Îmi pare rău de ce-am făcut, normal, dar nu mai rezistam... la mine ţipa, pe mă-sa o înjura”, explică bărbatul, tată a altor trei copii.

Soţia acestuia, însărcinată din nou, era plecată la Suceava, să-şi viziteze fiul la spital.

„Am vorbit cu şeful de post să-l interneze la o şcoală de corecţie ceva, că nu se mai poate. Ăsta dacă nu se îndreaptă, o să fure în continuare....”, explică Mihai Ilincan.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi urmează să facă încadrarea juridiciară a faptei în funcţie de concluziile medicilor.

 

24 de ore sub supraveghere medicală

Doctorul Florin Filip, şeful secţiei Chirurgie şi Traumatologie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, cel care se ocupă de minorul înjunghiat de propriul tată, a declarat că starea de sănătate a adolescentului este bună, acesta nesuferind leziuni grave.

Medicul a declarat că băiatul va fi mai fi monitorizat timp de 24 de ore, după care va fi externat şi a subliniat că în acest timp copilul ar putea fi evaluat şi de un neuropsihiatru, pentru a se vedea în ce măsură agresiunea tatălui asupra sa l-a afectat din punct de vedere psiho-emoţional.

 

„Am înţeles că este vorba de o familie de oameni gospodari”

Cazul de la Costâna a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care a anunţat, prin vocea directorului adjunct Nicoleta Daneliuc, că va declanşa o anchetă.

“Am luat legătura cu primăria Todireşti şi vom face propriile noastre cercetări. Am înţeles că este vorba de o familie de oameni gospodari şi că este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. Acasă mai sunt câţiva fraţi, dar vrem să mergem la faţa locului pentru a vedea exact care este mediul familial în care trăiesc aceşti copii”, a spus Nicoleta Daneliuc.

Ea a explicat că s-a pus problema instituţionalizării minorului în vârstă de 13 ani, dar mama a refuzat, în timp ce băiatul a declarat că doreşte să rămână în sânul familei.

“Copilul nu este foarte speriat, dar vrem ca atât el, cât şi mama lui să fie consiliaţi de un psiholog. Băiatul spune că nu şi-a mai văzut niciodată tatăl atât de beat şi de agresiv şi admite că a greşit cu ceva faţă de părintele său, deşi ceea ce i s-a întâmplat nu are nici o justificare”, a adăugat directorul adjunct de la Protecţia Copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor în vârstă de 13 ani, înjunghiat de trei ori de tatăl său.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Minor în vârstă de 13 ani, înjunghiat de trei ori de tatăl său2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezaxati mintal!!! trimis de
(24 apr 2009, 10:16:56
"Bataia e rupta di rai" Cea mai bolnava expresie care am auzit-o in viata mea. Acestui domn si sotiei lui , care nu-i putem numi parinti ar trebui sa li se ia copiii de urgenta, decazuti din drepturi. S-a ajuns sa-si injunghie copilul? Protectia copilului sa-si faca datoria si sa ia copiii, acolo sunt in pericol. Acel copil de frica declara numai ce spun parintii. Numai cand te gandesti ca tu tata iti injunghii copilul ar trebui autoritatile sa sara ca arsi si el bagat la inchisoare. Inca un copil nenorocit pe viata de lichelele alcoolice si violente care predomina prin prostia si comunismul trecut fara ca legea noastra imputita sa-i poata stapani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei