Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Fecioara Maria a născut pe Domnul prin lucrarea Duhului Sfânt

Maica Domnului a fost o fecioară din seminţia lui David, din care trebuia, potrivit promisiunii lui Dumnezeu, să Se nască Mântuitorul.

Ea a trăit în curăţie şi era logodită cu Iosif, un bărbat bătrân din aceeaşi seminţie, însă ea avea de gând să trăiască în feciorie, căci se făgăduise lui Dumnezeu să ducă o viaţă de fecioară. De aceea, când îngerul i-a descoperit că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu, ea a întrebat: „Cum va fi mie aceasta, de vreme ce nu ştiu de bărbat?”.

Ea a zămislit pe Fiul lui Dumnezeu ca fecioară. Sfânta Scriptură ne spune că, după ce „S-a aflat având în pântece”, Iosif se gândea să o părăsească, dar îngerul Domnului i s-a arătat în vis spunându-i să nu-i fie teamă să ia pe logodnica lui, „căci ceea ce s-a zămislit într-însa de la Duhul Sfânt este”.

În Simbolul credinţei spunem că Fiul lui Dumnezeu „S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria, şi S-a făcut om”. „S-a întrupat” înseamnă că „S-a zămislit”, ca început al întrupării, iar prin cuvintele „S-a făcut om” înţelegem arătarea Fiului lui Dumnezeu ca om între oameni prin naşterea din Sfânta Fecioară Maria. Prin cuvântul „S-a întrupat”, Sfinţii Părinţi care au alcătuit Simbolul au dorit să precizeze că Fiul lui Dumnezeu Şi-a alcătuit trup adevărat, nu numai unul părut, cum spuneau unii eretici, şi, de aceea, n-a venit cu el din cer, ci l-a luat din Sfânta Fecioară Maria.

Iar prin cuvântul „S-a făcut om” au ţinut să sublinieze că Fiul n-a luat numai un trup fără suflet sau fără minte, cum spuneau alţi eretici, ci S-a făcut om deplin, cu trup şi suflet.

Zămislirea din Fecioara Maria nu s-ar fi putut realiza fără lucrarea Duhului Sfânt. Doar astfel a fost posibil ca Maica Domnului să zămislească fără sămânţă bărbătească pe Fiul lui Dumnezeu ca om. „Iată îngerul Domnului în vis s-a arătat lui, zicând: „Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt” (Matei 1, 20).

(pr. Gheorghe MIHĂILĂ)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fecioara Maria a născut pe Domnul prin lucrarea Duhului Sfânt.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fecioara Maria a născut pe Domnul prin lucrarea Duhului Sfânt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei