Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

18 Mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Iniţiativa Clubului Sportiv Muncitoresc”

„Tocmai pentru a îmbina într-un program comun mai multe ramuri sportive, la Suceava, Clubul Sportiv Orăşenesc a luat iniţiativa ca înainte şi în pauzele meciurilor de fotbal să prezinte pe stadion exerciţii de gimnastică la sol şi la aparate, întreceri atletice. Îmbinarea celor trei ramuri sportive, fotbal, gimnastică şi atletism într-un program reuşit, armonios, este aplaudată de cei prezenţi care-şi doresc să întîlnească astfel de surprize la toate meciurile de fotbal”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5106, Suceava, Miercuri 13 mai 1964.

 

„Politica ţăranilor”

„Şi ţăranii fac politică. Dar nu pe uliţe şi la iarmaroc şi cu atât mai puţin la televiziune. Ei fac o politică sănătoasă. Politica pământului. Cu toate pocniturile de bici şi întreg <arsenalul de mobilizare> al dictaturii, ţăranii lucrau alene. Nu-i trăgea inima. Era modul tacit de împotrivire. <Se ajungea în iulie şi tot mai era de însămânţat pe ultimele suprafeţe>, spune domnul Dumitru Mărculescu, adjunct al ministrului agriculturii. Anul aceste existau temeri serioase. Dezorientarea ţăranilor şi apatia din primele luni de după Revoluţie păreau să ducă agricultura pe tobogan. Surpriza a venit cu ultima operativă, luată direct din teren. Pe 17 mai însămânţarea culturilor de primăvară era deja încheiată. La IAS, la CAP şi în gospodăriile populaţiei. Ca niciodată în trecut. Şi asta fără nici un îndemn. Este un semn de bun augur pentru noi toţi. Da, aceasta este politica ţăranilor. Votul lor pentru ţară. Au înţeles mai repede decât mulţi politicieni că nu cu vorbe ci cu muncă se poate scoate ţara din impas. Pentru că votul lor pentru munca câmpului înseamnă gândul nostru liniştit pentru pâinea cea de toate zilele”.

„Adevărul”, Anul I, nr. 19, 18 mai 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 Mai.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
18 Mai1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei