Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: PD-L susţine majorarea tuturor alocaţiilor, ministrul Şeitan a avut o exprimare puţin forţată

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, ieri, după şedinţa BPN, că poziţia oficială a formaţiunii este aceea de a se găsi resurse pentru mărirea tuturor alocaţiilor pentru copii, exprimarea ministrului Mihai Şeitan fiind "puţin forţată" în acest domeniu.

"Poziţia oficială a PD-L este că susţine, este un drept constituţional al fiecărui copil privind alocaţia de stat şi susţine majorarea alocaţiilor tuturor copiilor din România, funcţie de resursele pe care le avem. Căutăm aceste resurse", a spus Flutur.

El a precizat că în momentul de faţă există un proiect de lege trecut de Senat, iniţiativă a PNL, cu propuneri legate de diferenţierea alocaţiilor.

"Noi, PD-L, susţinem că toate alocaţiile trebuie mărite, nu s-a discutat mai mult, nu este o temă pe agenda guvernului şi va face obiectul dezbaterii publice în perioada următoare. A fost, dacă vreţi, o exprimare, expunere puţin forţată a ministrului de resort în acest domeniu şi punctul de vedere al PD-L este clar de a susţine majorarea tuturor alocaţiilor", a explicat Gheorghe Flutur.

Întrebat de ce ministrul Muncii a susţinut diferenţierea alocaţiilor în funcţie de venituri, Flutur a precizat că deciziile politice se iau în forurile politice, respectiv Biroul Permanent Naţional.

"Rolul acestor întâlniri, inclusiv a şedinţelor politice, este de a lua decizii politice, care este poziţia PD-L. Principiul acesta este, să găsim soluţii pentru mărirea tuturor alocaţiilor. Este bine ca miniştrii să participe la şedinţele Biroului Politic Naţional, pentru a vedea punctele de vedere şi până la urmă miniştrii au susţinerea PD-L şi vor trebui să respecte punctul de vedere al partidului", a mai spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, este nevoie de o dezbatere publică pe această temă, pentru a se vedea care este formula cea mai avantajoasă şi stimulativă.

Întrebat care este poziţia PDL despre impozitarea pensiilor, Flutur a spus că ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, va face precizări în perioada imediat următoare privind acest subiect.

"Nu s-a discutat acest lucru şi nu dorim să comentăm mai mult, va explica domnul Vlădescu", a mai spus Flutur.

Ministerul Muncii şi-a anunţat intenţia să elimine alocaţiile pentru copiii ai căror părinţi au venituri mari, deşi diferenţele între copii din cauza situaţiei părinţilor sunt interzise şi discriminatorii, potrivit reglementărilor internaţionale privind drepturile copilului ratificate şi de România.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că este în lucru un proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizând că nu a fost încă stabilit plafonul de la care alocaţiile să nu mai fie date.

La rândul său, secretarul de stat pe asistenţă socială din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a afirmat că există un grup care lucrează la un proiect de act normativ privind alocaţia pentru copii, urmând ca aceasta să fie regândită, astfel încât banii "să meargă doar acolo unde este cazul".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PD-L susţine majorarea tuturor alocaţiilor, ministrul Şeitan a avut o exprimare puţin forţată.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: PD-L susţine majorarea tuturor alocaţiilor, ministrul Şeitan a avut o exprimare puţin forţată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei