Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect economic

Constantin Prodaniuc anunţă că Romgaz a aprobat racordarea comunei Moara la reţeaua de gaze naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc, a anunţat că unul dintre cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea acestei comune este pe cale să devină realitate. Constantin Prodaniuc va candida pentru un nou mandat de primar din partea PNL, el anunţând că recent compania Romgaz a aprobat şi şi-a dat acceptul pentru racordarea comunei Moara la reţeaua de gaze naturale. Prodaniuc a subliniat faptul că racordarea comunei la reţeaua de gaze naturale a fost unul dintre cele mai importante proiecte pe care a dorit să le realizeze. El a subliniat faptul că aducerea gazului metan în comună este aşteptată de foarte mulţi ani, Moara fiind inclusă în proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, prin care comuna ar fi trebuit deja să beneficieze de gaz. Cu toate acestea, a spus Constantin Prodaniuc, de mai mulţi ani, Primăria Moara trebuie să plătească rate şi dobânzi la creditul pe care Consiliul Judeţean l-a contractat pentru a aduce gazul metan în comună prin acest proiect, fără ca acest lucru să se întâmple în realitate. „Este un proiect pe care nu îl anunţ acum, că este campanie electorală. M-am luptat foarte mult pentru a obţine aprobările pentru a aduce gazul metan în comuna Moara. Săptămâna trecută am primit acceptul de la Romgaz, urmează să lucrăm la un studiu de fezabilitate să vedem cum implementăm acest proiect, iar undeva prin toamnă va avea loc o licitaţie pentru desemnarea distribuitorului de gaz”, a explicat Constantin Prodaniuc.

Pe de altă parte, primarul liberal din Moara a ţinut să precizeze faptul că în cei opt ani în care a ocupat această funcţie această comună a cunoscut o dezvoltare continuă, atât din punct de vedere economic, cât şi al infrastructurii, de la reţelele de drumuri şi până la cele de utilităţi. Constantin Prodaniuc a arătat că în ultimii ani au fost efectuate investiţii importante în toate satele comunei. Prodaniuc a arătat că încă din momentul în care a preluat mandatul a fost preocupat de realizarea de investiţii în infrastructura comunei, fie că a fost vorba de modernizări de drumuri, extinderea reţelelor de utilităţi sau modernizarea unităţilor culturale sau de învăţământ. Primarul din Moara a arătat că în cei opt ani de mandat, cheltuielile pentru investiţii au depăşit suma de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi), bani proveniţi doar din bugetul propriu, la care s-au adăugat şi fonduri europene.

El a arătat că de când a preluat mandatul de primar s-au realizat investiţii în modernizarea prin asfaltare sau betonare a mai multor drumuri din comună, s-au realizat lucrări de reabilitare la şcolile din Liteni şi Moara Carp, s-a amenajat o grădiniţă de copii în satul Liteni, au fost construite 16 podeţe pe drumuri comunale şi săteşti şi a fost achiziţionată o autospecială pentru salubrizare.

 

Prodaniuc: Am avut grijă ca în toate satele comunei să fie realizate investiţii importante

Prodaniuc a adăugat că la acestea se adaugă investiţii în extinderea reţelelor electrice în mai multe zone ale comunei, cum ar fi satul Bulai, zona Tinoasa, zona iaz Barbă, dar şi în lucrări pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă (de exemplu pe str. Tinoasa şi Humorului), şi extinderea reţelelor de apă şi colectare a apei pluviale, cum ar fi reţeaua de doi kilometri în zona Bulai. El a amintit că în comuna Moara a fost dat în folosinţă un nou sediu pentru primărie, dar şi un nou cămin cultural în Moara Nica, fiind începute şi lucrările de construcţie a căminului cultural din satul Liteni.

„Am avut grijă ca toate satele comunei să beneficieze de investiţii în infrastructură, şi vorbim aici de Vornicenii Mici, Vornicenii Mari, Liteni, Moara Carp sau Moara Nica. De exemplu, la Moara Carp avem drumuri asfaltate pe 2 kilometri, din fonduri proprii, la care se mai adaugă 1,5 kilometri în Ponoare, proiect realizat din fonduri europene, sau în Vornicenii Mari, unde s-au realizat lucrări pe 2,5 kilometri de drumuri, pe fonduri destinate modernizării drumurilor afectate de inundaţii”, a spus Prodaniuc. Primarul din Moara a subliniat că în ultimii ani au fost realizate lucrări de asfaltare sau betonare pe 10 kilometri de drumuri, din întreaga comună, în condiţiile în care până la a prelua el mandatul de primar, lungimea drumurilor modernizate a fost de doar 1,5 kilometri, „şi aceştia dintr-un credit luat de fostul primar, pe care tot în mandatele mele de primar a trebuit să-l plătim, şi încă nu am terminat”. Prodaniuc a spus că tot din fondurile primăriei, în total au fost realizate lucrări pentru extinderea reţelelor de apă pe o lungime de 10 kilometri. Primarul din Moara a mai adăugat că pe toată lungimea drumului 71, care străbate satele Moara Nica şi Moara Carp, vor fi construite reţele de canalizare, lucrările fiind în plină desfăşurare, noua reţea de canalizare având o lungime de opt kilometri.

 

Proiect pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă pe 11 străzi din comună

De asemenea, Constantin Prodaniuc a mai spus că a depus deja la Ministerul Dezvoltării Regionale un proiect pentru a fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care presupune realizarea de lucrări de extindere a reţelelor de apă pe alte 11 străzi din comuna Moara, respectiv o reţea de 4.710 metri în satele Bulai, Moara Nica, Moara Carp, şi de 6.360 de metri în Liteni.

În acelaşi timp, Prodaniuc a spus că Moara se află printre acele comune care au fost afectate direct de „schimbarea regulilor în timpul jocului” la depunerea de proiecte la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Constantin Prodaniuc a explicat că Primăria Moara avea pregătite două proiecte pentru a fi depuse spre finanţare, unul pentru modernizarea a 5 kilometri de drumuri comunale şi unul pentru 8 kilometri de drumuri de exploataţie. Prodaniuc a declarat că deşi aceste proiecte nu au putut fi depuse acum din cauza blocării sistemului de preluare a cererilor de finanţare, ele vor fi promovate la următoarea sesiune de depunere.

Constantin Prodaniuc a precizat că pe viitor vor continua şi lucrările de modernizare la unităţile şcolare. El a explicat că dacă până în prezent la aceste unităţi au fost făcute lucrări de izolare termică, schimbarea parchetului sau a geamurilor, în perioada următoare vor fi realizate investiţii pentru montarea de centrale termice performante şi pentru amenajarea de grupuri sanitare moderne.

„Mesajul pentru locuitorii din Moara este să aibă încredere în mine, pentru că îmi voi continua proiectele de dezvoltare pentru comună şi cetăţenii ei. De asemenea îi îndemn pe alegătorii din Moara să voteze şi echipa PNL de consilieri locali, în care am cea mai mare bază că o să-mi aprobe proiectele de dezvoltare şi nu o să-mi pună beţe-n roate. Dorinţa mea este să dezvolt comuna, dar dacă ceilalţi încearcă să mă saboteze, cum a făcut fostul viceprimar, nu o să se poată. Noroc însă că am descoperit la timp ceea ce făcea”, a mai spus primarul din Moara.

Constantin Prodaniuc va candida la alegerile din data de 5 iunie 2016 pentru cel de-al treilea mandat de primar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Prodaniuc anunţă că Romgaz a aprobat racordarea comunei Moara la reţeaua de gaze naturale.
 Vizualizări articol: 2526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 10 voturi
Constantin Prodaniuc anunţă că Romgaz a aprobat racordarea comunei Moara la reţeaua de gaze naturale1.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pestera,ciugud,petresti trimis de
(31 mai 2016, 13:17:09
domnu tovarsas primar, te rog eu frumos, inceteaza sa mai insisti cu aceste doua mari realizari: adica ce multe ai facut ca primar cu fonduri proprii si ce mult te-ai luptat sa faci una si alta.
dumneata chiar nu intelegi ca AI IROSIT CEI MAI PRETIOSI 8 (OPT) ANI PE CARE I-A AVUT VREODATA COMUNA MOARA?
tot ii dai mereu cu fonduri proprii. intelegi ca DACA aceste fonduri proprii erau bagate in COFINANTARE PT.PROIECTE CU FONDURI EUROPENE sumele ce puteau fi folosite la dezvoltarea comunei ar fi fost si de 10 ori mai mari?!
desigur ca intelegi! cate milioane de euro finantare din fonduri europene ai luat pt. una din firmele dumitale? pt. comuna de ce n-ai facut la fel ???
PENTRU CA TE-AI LUPTAT DESIGUR...si dai si lupta, si dai si lupta...chiar ne iei de prosti?! chiar e nevoie sa insir zilele si orele si crasmele unde ai luptat din greu? nu-ti aduci aminte?
intorceai mereu privirea GREA, obosita de atata lupta, in cealalta parte.
GAZ in moara putea fi de cel putin 5 ani. de ce tocmai acum vii si arunci fumigene?
vorbesti de sabotaje? pe bune? fostul vice te-a sabotat? C U M ?! cu ceva intrebari LEGITIME despre TERENURILE MELE ?! adica ale comunei mele, am vrut sa zic, nu?!
asa a devenit doru incomod?
a refuzat sa devina javra de paza pt. faradelegi?
si pentru ca ADEVARUL mi-e mai prieten decat mafiotii imobiliari abonati la banul public, te rog sa treci prin comunele:
PETRESTI, in Carei
CIUGUD, in Alba
PESTERA, in Constanta. si acolo sunt tot primari, dar sunt OAMENI, nu rechini imobiliari. si dupa ce iei contact cu macar aceste trei comune fa-ti o socoteala cu ceea ce ai facut in 8 ani si vezi daca nu cumva ai obrazul cam subtire si tupeul mai larg decat drumurile cu care te lauzi ca le-ai facut.
1.1  RE: Pestera,ciugud,petresti trimis de
(31 mai 2016, 14:09:58
Tov primar, nu trebuie sa mearga prea departe, este suficient sa mearga in comunele invecinate, de exemplu Ipotesti si sa vada ca fiecare ulita este asfaltata cu santuri betonate, cu canalizare, apa si gaz. Cum acolo se poate si la Moara nu? Acum 4 ani dadea vina pe fostul primar ca nu a lasat proiecte de care sa benifcieze el. Dar, dupa 8 ani de stat in fruntea comunei, sa vina sa enumere proiectele derulate de Primaria Moara si nu cum a cheltuit banii comunei pe intretinere de drumuri si dezapeziri. Oare, in momentele cand este limpede la minte, nu isi da seama cat de penibil este tov primar?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei