Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Respect pentru crescătorii de animale

Cătălin Miron: „Umilirea fermierilor rădăuţeni trebuie să înceteze imediat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, preşedintele PNL Rădăuţi şi candidatul acestui partid pentru funcţia de primar, este de părere că autorităţile locale trebuie să-i trateze cu mult respect pe crescătorii de animale şi să-i sprijine pe aceştia în activităţile pe care le derulează.

„Zilele trecute, am văzut cum autorităţile din Rădăuţi au mimat o licitaţie publică pentru o suprafaţă de păşune, când, în realitate, aceasta aparţine de drept crescătorilor de animale. Acea suprafaţă de păşune situată în zona Toloacă este de drept a rădăuţenilor din totdeauna. S-a profitat de neînţelegerile dintre ei pentru a-i ajuta pe unii în defavoarea altora, când se puteau găsi soluţii pentru a se evita astfel de situaţii tensionate. Umilirea fermierilor rădăuţeni trebuie să înceteze imediat”, a arătat Cătălin Miron.

În opinia candidatului liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi, problemele fermierilor şi ale producătorilor locali sunt mult mai complexe, dar până acum autorităţile locale le-au ignorat cererile, tratând cu dispreţ această comunitate extrem de importantă.

„Producătorii rădăuţeni, fermierii de aici din zonă nu au o piaţă de desfacere pentru produsele lor.  Nu au loc în piaţa din Rădăuţi pentru a-şi valorifica propriile produse. Produsele lactate sunt vândute la preţuri derizorii samsarilor, litrul de lapte este vândut cu 70 de bani, în timp ce la magazinele din Rădăuţi litrul de lapte este de 6 ori mai scump. Carnea de viţel sau de porc a acestor producători nu are loc în piaţa din Rădăuţi. Practic, producătorii locali sunt la discreţia samsarilor care se căpătuiesc pe spatele celor care muncesc din greu. Soluţia noastră imediată este ca în circa o lună de zile, până la începutul lunii iulie 2016, să amenajăm în Piaţa Centrală o zonă cu produse exclusiv din Rădăuţi, atât pentru produse lactate cât şi pentru produse din carne. Această zonă va îndeplini toate normele sanitar-veterinare impuse de lege, iar producătorii rădăuţeni vor putea să-şi valorifice produsele obţinute la un preţ superior”, a detaliat Cătălin Miron.

Sprijinirea producătorilor locali nu se va rezuma doar la amenajarea unui loc în Piaţa Centrală unde aceştia îşi vor putea vinde produsele. Candidatul PNL a dezvăluit un alt proiect, care se adresează nu doar fermierilor. 

„În zona centrală vom construi o casă tradiţională bucovineană, în care să se valorifice nu doar produse lactate şi produse din carne, ci şi produse de patiserie, dar şi gemuri sau dulceţuri din fructe de pădure produse în Rădăuţi. Această casă tradiţională bucovineană ar fi nu numai un punct de atracţie turistică, dar ar contribui şi la valorificarea produselor de gastronomie din zona noastră. Noi, PNL, considerăm că avem obligaţia să fim alături cu adevărat de producătorii locali, să-i sprijinim aici la noi acasă şi să fim parteneri serioşi şi de încredere ai acestora”, a concluzionat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „Umilirea fermierilor rădăuţeni trebuie să înceteze imediat”.
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cătălin Miron: „Umilirea fermierilor rădăuţeni trebuie să înceteze imediat”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei