Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociaţie sau colhoz!?

Mihai Rotaru: „Susţinerea crescătorilor de animale nu trebuie să fie doar un slogan electoral”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de animale din judeţ devin de la o zi la alta o forţă tot mai puternică, iar vocea lor începe să se facă auzită tot mai des. Ultimele afirmaţii făcute de unul dintre candidaţii pentru un post de conducere în Consiliul Judeţean Suceava au stârnit indignarea reprezentanţilor Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Plaiul Bucovinei”, cea mai mare asociaţie de profil din judeţ.

Mihai Rotaru, candidat din partea ALDE pentru un post de consilier judeţean, care este şi secretarul general al Asociaţiei „Plaiul Bucovinei”, a ţinut să lămurească lucrurile vizavi de jignirile aduse „unui mare număr de oameni care îşi câştigă existenţa prin muncă cinstită”.

„Din intenţia de a face lucruri bune, oamenii politici dornici de succes se trezesc în postura de a folosi cuvinte nepotrivite în situaţii nepotrivite. Spre exemplu, pe vremea când Asociaţia Crescătorilor de Animale <Plaiul Bucovinei> reprezenta cu succes la nivel naţional atât judeţul cât şi pe liderii judeţeni, aceasta era o <asociaţie sănătoasă>. Între timp, folosirea nefericită a termenului <colhoz> reuşeşte nu numai să întoarcă gândul cititorului la perioada comunistă, ci să şi dea un sens peiorativ unei structuri care are cele mai sănătoase şi curate intenţii”, a arătat Mihai Rotaru.

Candidatul ALDE a ţinut să sublinieze că de-a lungul timpului, toţi membrii Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Plaiul Bucovinei” au avut parte de susţinere din partea conducerii acestei structuri, indiferent că a fost vorba de sprijin pentru completarea dosarelor care trebuie depuse la APIA, eliberarea de adeverinţe pentru măsura 1.4.1 prin care crescătorii primesc o formă de sprijin pentru fermele de semisubzistenţă sau de obţinerea crotaliilor pentru animale. De exemplu, Asociaţia „Plaiul Bucovinei” a vândut crotaliile la preţul de producător, 0,38 de lei, către membrii săi, în timp ce la medicii veterinari preţul este cuprins între 1-2 lei, diferenţă care nu pare mare la prima vedere, dar la un număr mare de animale înseamnă o gaură importantă în bugetul fiecărui crescător de animale.

„Susţinerea crescătorilor de animale nu trebuie să fie pentru unii doar un slogan electoral cu termen de valabilitate 05 iunie 2016. Iar noi, reprezentanţii Asociaţiei <Plaiul Bucovinei>, putem spune cu mâna pe inimă că chiar am făcut ceva pentru membrii noştri. De la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia <Plaiul Bucovinei> a susţinut membri în toate demersurile efectuate, iar suplimentar aceştia au fost scutiţi în fiecare an de plata taxei, taxă pe care celelalte asociaţii o percep. Oamenii care fac parte din această asociaţie ştiu exact cum au stat lucrurile de-a lungul timpului, iar dacă doresc să aibă reprezentanţi în viitorul Consiliu Judeţean Suceava trebuie să ne acorde un vot de încredere, un vot pentru ALDE, partid situat pe poziţia a treia pe buletinele de vot”, a declarat Mihai Rotaru.

De-a lungul timpului, Asociaţia „Plaiul Bucovinei” s-a implicat şi pentru a  protesta la adresa unor abuzuri comise asupra crescătorilor de animale. Ultimele acţiuni de proporţii au fost în decembrie 2015, respectiv martie 2016, când peste 100 de membri au participat la Bucureşti la mitingurile împotriva Legii Vânătorii, prin care se limita numărul de câini de la o stână, respectiv împotriva neachitării subvenţiei aferente anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Rotaru: „Susţinerea crescătorilor de animale nu trebuie să fie doar un slogan electoral”.
 Vizualizări articol: 3106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Rotaru: „Susţinerea crescătorilor de animale nu trebuie să fie doar un slogan electoral”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei