Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hilar

Directorul Cancelariei prefectului de Suceava şi încă 11 funcţionari, trimişi la Săvineşti să confecţioneze buletine de vot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a recurs la o măsură cel puţin neobişnuită pentru a se asigura că buletinele de vot necesare pentru alegerile locale de duminică vor fi gata la timp. Firma din Săvineşti care a câştigat contractul de confecţionare a buletinelor de vot, pe baza preţului cel mai mic oferit, a informat săptămâna trecută Prefectura Suceava că nu poate finaliza la timp comanda, în data de 23 mai a.c. fiind executat aproximativ 20% din necesar. Deoarece legea spune că buletinele de vot trebuie să fie tipărite cel mai târziu cu zece zile înaintea alegerilor, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a dispus ca de miercuri, 25 mai, până duminică, 29 mai, 12 funcţionari din prefectură, inclusiv directorul Cancelariei, Ana Maria Stejaru, să meargă la firma din Săvineşti pentru a ajuta la capsarea şi ambalarea buletinelor de vot. Cu munca angajaţilor Prefecturii Suceava, în final, Lux Poly SRL din Săvineşti a executat 65% din comandă. Restul a fost încredinţat tipografiei Tipo Lidana din Suceava.

 

Funcţionarii Prefecturii au muncit cot la cot cu angajaţii firmei care trebuia să imprime buletinele de vot

”A fost un caz de forţă majoră. Cu Lux Poly a fost o păcăleală, au maşini de tipărit, dar nu şi de finisat. Pe 25 mai am reziliat contractul cu ei şi am trimis oameni din prefectură pentru a ajuta la finalizarea celor 65% dintre buletinele pe care au reuşit să le facă. Au lucrat la capsare, la ambalare, ce a fost necesar pentru a rezolva situaţia acolo şi am încheiat cu ei. Restul buletinelor le-am făcut la Tipo Lidana”, ne-a declarat, ieri, prefectul.

Acesta a arătat că după ce, în data de 10 mai a.c., a semnat contractul cu Lux Poly, la verificările ulterioare nu erau semne că firma lucrează în ritmul care să îi permită încadrarea în termen. Prefectul a cerut explicaţii de mai multe ori, iar în data de 24 mai a invitat-o la Prefectură pe Beatris Sulă, managerul firmei din Săvineşti, ”pentru a da un răspuns ferm dacă face sau nu buletinele de vot”. În răspunsul în scris pe care Sulă l-a dat prefectului se arată că în data de 23 mai a.c. era realizat circa 20% din comanda de tipărire şi ambalare şi că a solicitat partenerilor ”ajutor pentru subcontractare”.

Potrivit lui Harasim, până ieri buletinele de vot necesare alegerilor din judeţul Suceava au fost tipărite şi ambalate în proporţie de 100% şi sunt pregătite pentru distribuire spre localităţi.

 

Prefectura intenţionează să dea în judecată firma Lux Poly pentru daune morale şi interese

Constantin Harasim a mai spus că juriştii Prefecturii analizează posibilitatea de a acţiona în judecată firma Lux Poly din Săvineşti pentru daune morale şi daune interese.

Conform legii, pentru procesul electoral Instituţia Prefectului se ocupă de confecţionarea ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie şi a ştampilelor de control ale secţiilor de votare, imprimarea buletinelor de vot, transportul, ambalarea şi distribuirea materialelor, documentelor şi a tipizatelor prevăzute de lege. Plata se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, pentru Instituţia Prefectului.

Hârtia necesară pentru imprimarea buletinelor de vot este asigurată de asemenea de Ministerul Afacerilor Interne, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Cancelariei prefectului de Suceava şi încă 11 funcţionari, trimişi la Săvineşti să confecţioneze buletine de vot.
 Vizualizări articol: 4955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Directorul Cancelariei prefectului de Suceava şi încă 11 funcţionari, trimişi la Săvineşti să confecţioneze buletine de vot5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pana si directorul ? trimis de
(31 mai 2016, 19:39:47
Am pus si eu o intrebare tabloida. Adevarul este ca cel mai rentabil pentru psihic si efort, raportat la bani si mai ales la "mica spagutza", e cel mai rentabil sa lucrezi la stat. Dar devin pe an ce trece din ce in ce mai greu de obtinut si piata a crescut pretul. Posturile bune se mostenesc in proportie de cel putin 80% iar restul trebuie sa "fii performat"ca sa te califici .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei