Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sprijinul oamenilor

Legea Păşunilor şi o nouă Lege a Zootehniei trebuie realizate cât mai rapid pentru a ajuta crescătorii de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a nu mai fi victime ale abuzurilor şi presiunilor din partea autorităţilor locale, inclusiv a primarilor, crescătorii de animale din judeţul Suceava au nevoie de legi clare şi precise. Ion Dionisie Blanari, candidatul de pe locul 3 de pe listele ALDE pentru un post de consilier judeţean, crede că necesitatea adoptării unor legi care să-i sprijine pe crescătorii de animale reprezintă o prioritate absolută.

„Este nevoie de o Lege a Păşunilor şi asta pentru că neînţelegerile dintre primari şi Consiliile Locale, pe de o parte, respectiv fermieri, de partea cealaltă, au dus la pierderea fondurilor pentru 2015, şi implicit la degradarea păşunilor. De asemenea, o lege în acest domeniu ar fi de mare folos pentru a evita situaţii în care oameni din diferite comune ale judeţului Suceava au rămas fără locuri de păşunat şi au fost nevoiţi să-şi vândă animalele, ceea ce este o adevărată tragedie pentru un crescător”, a arătat Ion Dionisie Blanari.

Candidatul ALDE militează şi pentru o nouă Lege a Zootehniei, şi asta pentru că legea după care se ghidează activitatea în acest moment, un act normativ din 1992, este una depăşită şi nu mai corespunde cerinţelor actuale.

„Sectorul de creştere a ovinelor este unul extrem de important în judeţul Suceava, iar fermierii care se ocupă cu această îndeletnicire trebuie susţinuţi. Crescătorii de animale din judeţ trebuie ajutaţi să-şi cumpere rase de animale performante, în special pentru producţia de lapte şi carne, asta în condiţiile în care lâna nu mai are mare căutare pe piaţă. Rasele de ovine crescute acum sunt în mare parte deficitare şi trebuie îmbunătăţite. În paralel, trebuie găsite soluţii concrete pentru o desfacere cât mai bună a producţiei, în aşa fel încât să fie eliminat lanţul de intermediari, iar produsele să fie vândute direct, la preţuri mai bune pentru crescătorii de animale”, a menţionat Ion Dionisie Blanari.

În acest sens, trebuie promovată o lege a supermaketurilor, care ar veni în sprijinul producătorilor suceveni prin asigurarea unei pieţe de desfacere consistentă şi de lungă durată.

Candidatul ALDE a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă vizavi de apariţia unor rase de animale fără certificat de origine, rase care pot crea mai multe probleme.

„Mă voi implica direct pentru a stopa importurile de animale care nu sunt de calitate, dar îi voi sprijini pe crescători să achiziţioneze reproducători cu certificat de origine. Pentru asta am în vedere inclusiv finanţarea de la bugetul judeţean şi naţional, ceea ce ar fi un sprijin extraordinar pentru crescătorii de animale din judeţ”, a spus Ion Dionisie Blanari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea Păşunilor şi o nouă Lege a Zootehniei trebuie realizate cât mai rapid pentru a ajuta crescătorii de animale.
 Vizualizări articol: 2958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea Păşunilor şi o nouă Lege a Zootehniei trebuie realizate cât mai rapid pentru a ajuta crescătorii de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei