Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2016 - Anul XXI, nr. 77 (6190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri

Tiberius Brădăţan prezintă soluţiile pentru creşterea siguranţei copiilor în spaţiile de joacă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, medicul primar Tiberius Brădăţan, a propus ieri o serie de soluţii pentru creşterea siguranţei copiilor atunci când aceştia se află în spaţiile de joacă din municipiu. Tiberius Brădăţan, împreună cu alţi doi consilieri locali suceveni, Eugen Girigan şi Vasile Mocanu, a identificat în ultima lună aproximativ 50 de locuri viabile în cartierele din municipiul Suceava unde pot fi amplasate spaţii de joacă pentru copii. „Ne propunem aşadar să construim şi să reamenajăm locurile de joacă din oraş pentru siguranţa copiilor Sucevei. Situaţia problematică a spaţiilor special amenajate pentru copii a fost îndelung dezbătută la nivel local, însă rezultatele satisfăcătoare au întârziat să apară. În municipiul Suceava locurile de joacă lipsesc cu desăvârşire din cartierele mici, majoritatea fiind amplasate în locuri aglomerate, centrale şi la distanţe prea mari pentru unele familii”, a arătat Tiberius Brădăţan. El a arătat că spaţiile de joacă deja existente prezintă numeroase probleme, acestea fiind vechi, neîngrijite, prost întreţinute şi periculoase pentru copii.

Brădăţan a subliniat că în calitate de primar îşi propune ca împreună cu echipa de consilieri PSD să transforme Suceava într-o zonă sigură şi amenajată special pentru nevoile tinerelor familii cu copii. Tiberius Brădăţan a arătat că locurile de joacă publice din Suceava trebuie să permită supravegherea atentă a copiilor şi să împiedice accesul câinilor în perimetrul lor, soluţia fiind împrejmuirea acestora cu gard viu sau cu un gărduţ de lemn. „Zonele deja amenajate trebuie dotate cu bănci şi coşuri de gunoi, iar mai mult, ne dorim ca fiecare spaţiu de joacă să fie supravegheat video şi să respecte cerinţele tehnice de securitate privind echipamentele şi instalaţiile montate în cadrul parcurilor pentru cei mici. Amenajarea locurilor de joacă ar trebui să corespundă categoriilor de vârstă, iar pentru dotarea spaţiilor vom utiliza doar materiale ecologice, respectiv lemn sau nisip”, a mai declarat candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Tiberius Brădăţan a mai adăugat că fiecare spaţiu de joacă pe care viitoarea administraţie locală PSD îşi propune să îl construiască va fi amplasat pe o platformă generoasă, realizată din suprafaţă de protecţie specială, respectiv paviment din cauciuc, cu o grosime de minimum 5 centimetri. „Este foarte important să se asigure astfel o suprafaţă bună, aderentă şi confortabilă pentru organismul uman şi care în cazul căderii copiilor nu provoacă leziuni ca alte suprafeţe dure precum cimentul sau asfaltul”, a explicat Tiberius Brădăţan.

El a mai adăugat că în urma discuţiilor cu cetăţenii Sucevei a constatat că în municipiu lipseşte un spaţiu de joacă amenajat pentru copiii cu dizabilităţi. Brădăţan a precizat că pentru a rezolva această problemă PSD va solicita serviciile unei firme specializate în domeniu, pentru a identifica în cel mai scurt timp dotările necesare unui astfel de spaţiu şi realizarea proiectării acestuia.

„Considerăm că sucevenii împreună cu copiii lor trebuie să aibă un acces uşor către spaţiile de joacă, să nu mai fie nevoiţi să meargă până în parcurile centrale pentru a putea găsi un loc de recreere pentru cei mici, economisind timp de calitate, pe care îl pot petrece în aer liber, împreună cu familia”, a încheiat Tiberius Brădăţan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Brădăţan prezintă soluţiile pentru creşterea siguranţei copiilor în spaţiile de joacă din Suceava.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Tiberius Brădăţan prezintă soluţiile pentru creşterea siguranţei copiilor în spaţiile de joacă din Suceava3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte) Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă energie și bună dispoziție. Poate fi consumat și de diabetici, dacă medicul le permite (eventual neîndulcit, pentru... Citeşte