Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2016 - Anul XXI, nr. 77 (6190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Puşi la treabă

Număr dublu de şoferi cu dosare penale, după ce poliţiştii de la Rădăuţi au fost avertizaţi că nu ies suficient în teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intensificarea acţiunilor de control în trafic în municipiul Rădăuţi şi în comunele limitrofe, măsură dispusă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava după o perioadă în care pe drumurile din acea zonă a judeţului s-a înregistrat un număr mare de accidente mortale, a dus la constatarea unui număr dublu de abateri grave, comparativ cu anul trecut. O analiză efectuată de conducerea IPJ Suceava arată că în primele trei luni ale acestui an,  activitatea de constatare a poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi s-a concretizat prin întocmirea a 63 de dosare penale la regimul rutier, faţă de 32 de dosare penale în primele trei luni din 2015. Aşadar, o dublare a numărului de dosare penale. Creşterile sunt mari la mai toate capitolele importante. Astfel, numărul permiselor de conducere reţinute pentru consum de alcool a crescut de la 6 la 12,  iar numărul infracţiunilor de alcoolemie constatate direct de poliţişti a crescut de la două, în 2015, la 16, în 2016.

Comisarul-şef Dorel Aicoboae, împuternicit adjunct la comanda IPJ Suceava, a subliniat faptul că poliţiştii din cadrul compartimentului rutier al Poliţiei municipiului Rădăuţi s-au implicat activ în ultima perioadă în combaterea principalelor cauze generatoare de accidente şi în special în prevenirea conducerii autovehiculelor de către conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice. Faptul că au fost prinşi atât de mulţi şoferi băuţi şi în general care au comis abateri grave arată, fără îndoială, că în zona Rădăuţi  există un risc ridicat de accidente din cauza inconştienţei unora, astfel că poliţiştii rutieri trebuie să fie prezenţi cât mai mult în trafic.

 

Rezultatele bune vin după o perioadă de eficienţă scăzută

Anterior, conducerea IPJ Suceava a constatat că poliţiştii de la Rădăuţi au avut eficienţă scăzută în controale. Mai concret, în ciuda problemelor evidente din trafic, numărul şoferilor prinşi cu viteză excesivă sau băuţi a fost redus, comparativ cu alte subunităţi de poliţie rutieră din judeţul Suceava. În aceste condiţii, activitatea pe linie rutieră a poliţiştilor din Rădăuţi a fost considerată nesatisfăcătoare. Aceste concluzii privind eficienţa scăzută au venit după ce nu mai puţin de nouă oameni au murit în accidente în zona municipiului Rădăuţi în interval de trei luni de zile, din decembrie 2015 şi până în februarie 2016. Acestora li se adaugă un număr mare de persoane rănite.

Din analize a rezultat faptul că accidentele grave produse pe raza de competenţă a Compartimentului Rutier al Poliţiei din Rădăuţi s-au produs în cea mai mare parte în mediul rural, cu precădere pe drumurile judeţene şi comunale, în timp ce pe drumurile naţionale au avut loc doar 20% dintre evenimentele rutiere.

Cele mai recente accidente rutiere grave din zona Rădăuţi s-au petrecut la finele lunii februarie. Un tânăr care conducea o maşină cu viteză excesivă la doar 17 ani şi un şofer în vârstă de 58 de ani care a intrat violent cu un autoturism într-un stâlp de beton au murit în accidente care au avut loc la Voitinel şi Volovăţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr dublu de şoferi cu dosare penale, după ce poliţiştii de la Rădăuţi au fost avertizaţi că nu ies suficient în teren.
 Vizualizări articol: 3006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Număr dublu de şoferi cu dosare penale, după ce poliţiştii de la Rădăuţi au fost avertizaţi că nu ies suficient în teren5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corectitudine trimis de
( 2 apr 2016, 08:22:16
Nu se vrea să se facă prevenţie.Şcolile,liceil nu mai au ore de circulaţie rutieră în programele şi aşa aglomerate,însă în orele de diriginţie, invitaţia unui ofiţier de la circulaţie ar fi necesară.
În ultim caz poliţia să-şi facă treaba pe deplin,şi-n prevenţie ,nu numai prin sancţionare,precum şi statul la pândă.Să dispară acea vânătoare sau haiducie pentru a prinde şoferi infractori unflând planurile la amenzi.Noi nu suntem animale de pradă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte) Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă energie și bună dispoziție. Poate fi consumat și de diabetici, dacă medicul le permite (eventual neîndulcit, pentru... Citeşte