Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Organizaţia Municipală a PMP Suceava consideră că noul Cod Fiscal îi împovărează pe români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Constantin Munteanu, consideră că noul Cod Fiscal este o lege care nu-i avantajează pe români, ba mai mult, îi împovărează. Constantin Munteanu a precizat că liderii politici au anunţat succesul acestui proiect de lege şi „le-au vândut” românilor scenarii de viaţă ameliorate graţie „relaxării fiscale”, însă nimeni nu spune că această „relaxare” vine la pachet cu o serie de noi taxe sau majorări ale celor vechi. Munteanu a subliniat că PMP Suceava consideră că noul Codul Fiscal dăunează grav mediului antreprenorial.

„Spre exemplu, persoanele fizice autorizate, 10.892 în judeţul Suceava, care desfăşoară activităţi şi profesii independente, vor fi nevoite să plătească contribuţii individuale la pensii, CAS, mai mari cu 10,5%, plafonate la nivelul de cinci salarii medii pe economie. De asemenea, persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, dividende sau dobânzi vor fi obligate, mai nou, să plătească şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate de 5,5%”, a spus liderul PMP Suceava. Constantin Munteanu a mai declarat că la impozitul pentru clădirile cu destinaţie mixtă, adică majoritatea sediilor sociale ale societăţilor din categoria IMM-urilor sau sediile social al PFA-urilor, se majorează, ajungând la taxe de aproape zece ori mai mari, respectiv în procent de 0,2 până la 1,3 din valoarea construcţiei.

El a mai adăugat că „cea mai mare inovaţie” a Codului Fiscal pare a fi faptul că libera iniţiativă şi spiritul antreprenorial au fost sacrificate chiar de cei care şi-au construit identitatea revendicându-le sus şi tare. „Împovărând PFA-urile, IMM-urile şi domeniul dreptului de autor, Guvernul PSD nu face decât să îngreuneze antreprenoriatul, domeniul literar, artistic sau ştiinţific, sectoare oricum deja mult prea vulnerabile. Cum putem obţine creştere economică sustenabilă când singura reducere pe care o promovăm este TVA-ul, iar în rest extindem baza de impozitare? Creşterea consumului nu aduce nici investiţii străine directe şi nici nu stimulează antreprenoriatul”, a mai spus Munteanu. El a mai precizat că noul Cod Fiscal este un exerciţiu de marketing politic, având în vedere că se prezintă doar beneficiile, ignorându-se cu desăvârşire expunerea dezavantajelor.

„Spre exemplu, situaţia investiţiilor nu este deloc aşa de bună precum o prezintă premierul Victor Ponta pe toate scările sau holurile unde mai oferă o declaraţie. Ritmul de creştere a scăzut considerabil. De asemenea, anul trecut, am avut scădere de 3%, aşa că acum suntem abia în revenire, sub nici o formă aşa cum ne este prezentată situaţia, în creştere năucitoare. Creşterea economică şi soliditatea economiei, dacă chiar există, atunci trebuie să se vadă şi în alte aspecte, precum în ratele mici ale şomajului, şomaj care rămâne la cote ridicate, de 6,8%, de luni bune”, a mai declarat Constantin Munteanu.

Preşedintele PMP Suceava a afirmat că ceea ce este trist este faptul că după adoptarea noului Cod Fiscal taxele pe muncă rămân mari, mediul antreprenorial este la fel de sufocat, iar investiţiile nu sunt deloc stimulate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizaţia Municipală a PMP Suceava consideră că noul Cod Fiscal îi împovărează pe români.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Organizaţia Municipală a PMP Suceava consideră că noul Cod Fiscal îi împovărează pe români5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei