Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Flutur: Atenţionările cu privire la haosul de la APIA au fost întemeiate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că atenţionările şi temerile pe care le-a exprimat cu privire la haosul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură au fost întemeiate. Flutur a arătat că actualul Guvern PSD nu a făcut nimic pentru a veni în sprijinul celor care doresc să depună cereri pentru subvenţii. El a arătat că şeful APIA a recunoscut în presă că potrivit datelor acestei instituţii, în primele zece judeţe cu o diferenţă mare între numărul de fermieri din 2014 şi cel actual se regăsesc aproximativ 100.000 de agricultori. 

„Astfel, în judeţul Suceava, în 2015, au fost depuse 42.705 cereri pentru 161.227 hectare, faţă de 57.602 cereri şi 222.301 hectare în 2014. În total, fermierii români au depus 821.056 de cereri pentru o suprafaţă solicitată la plată de aproximativ 8,4 milioane de hectare. Cererile au fost depuse până la 15 iunie 2015, ultima zi în care au putut să facă acest lucru fără penalizări. Acest total este mai mic comparativ cu perioada similară din 2014, când numărul cererilor depuse a ajuns la 980.000, pentru o suprafaţă de aproximativ 9,5 milioane hectare”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că scăderea a fost cauzată de lipsa contractelor de concesionare pentru păşunile de la Consiliile Locale, având în vedere că nu în toate judeţele a fost finalizat procesul de achiziţie pentru pajiştile comunale, iar fermierii cu suprafeţe mici care deţineau şi parcele care se încadrau în categoria grădini familiale nu mai sunt eligibili.

„În acelaşi timp, nu mai sunt eligibile la plată suprafeţele aferente unităţilor militare şi nici cele care sunt folosite ca terenuri agricole cu destinaţie piscicolă. De asemenea, pentru beneficiarii care nu deţin animale şi au păşuni, depunerea cererilor este în plină desfăşurare deoarece abia au fost aprobate modificările legislative”, a explicat Gheorghe Flutur. El a mai arătat că din analiza cererilor depuse în fiecare judeţ, rezultă faptul că în judeţele din zona de deal şi munte sunt cele mai mari diferenţe între numărul de cereri depuse în 2014 şi suprafeţele de terenuri, şi situaţia de anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Atenţionările cu privire la haosul de la APIA au fost întemeiate.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur: Atenţionările cu privire la haosul de la APIA au fost întemeiate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte