Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Donţu îi acuză de ipocrizie pe cei care critică ordonanţa ce le permite aleşilor locali să plece la alte partide fără să-şi piardă mandatele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat miercuri că ordonanţa de urgenţă a Guvernului care permite aleşilor locali să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele  reprezintă „un act de restabilire firească, de recunoaștere” și un prim pas către o necesară modificare a unei legislații depășite și inadecvate realităților reprezentanților locali și ale comunităților care i-au ales. Donţu susţine că ordonanţa a apărut ca urmare a nevoilor și problemelor reale ale aleșilor locali, arătând că la momentul actual, poate mai mult ca oricând, scena politică din România a devenit una extrem de volatilă și, ca o consecință firească, extrem de nesigură. El a dezvăluit uriaşa ipocrizie a celor care „în mod eronat și răuvoitor” critică actul normativ adoptat de Guvern.



„În definitiv, aleșii locali și numai aleșii locali sunt cei care știu ce au de făcut și ce este mai bine pentru oamenii care le-au oferit girul”

„A demonta acuzele și intoxicările celor care văd acest act normativ favorabil sau chiar sinonim traseismului politic ar însemna să îi jignesc pe toți aleșii locali din România și, implicit, pe toți cetățenii care, acum doi ani, i-au votat. Pentru că cei care blamează această Ordonanță s-au obișnuit de prea multă vreme să vadă și să trateze alesul local drept instrumentul politic pe care domniile lor îl folosesc cum și când au dispoziție, iar dovada stă tocmai în atitudinea pe care o au față de această Ordonanță, apărută ca urmare a nevoilor și problemelor reale ale aleșilor locali pe care, ce-i drept, e greu să le afli atunci când nu te interesează sau când este cu mult mai profitabil și comod să vorbești de la pupitrul prezidențial sau dintr-un studio tv”, a declarat Donţu.  Acesta a mai adăugat că „alesul local poate fi membru de partid, dar nu trebuie să fie sclavul acestuia, o persoană lipsită de voință proprie, de discernământ și de conștiință, așa cum insinuează taman aceia care au dovedit din plin că nu dețin nimic din toate acestea. Alesul local este în primul rând reprezentantul comunității care l-a ales și pe care are datoria să o îngrijească așa cum s-a obligat să o facă. A spune sau măcar a sugera altceva înseamnă a-l jigni nu numai pe el, ci, mai ales, pe cei care l-au învestit prin votul lor. Să nu vorbească de traseism cei care l-au patentat, l-au folosit și s-au folosit de aleșii locali prin santaj și constrângeri”.

Donţu consideră că alesul local are dreptul să ia orice decizie pe care o consideră necesară în folosul cetățenilor, inclusiv aceea de a alege să devină independent sau să părăsească un partid în favoarea altuia dacă acțiunile respectivului partid nu mai servesc intereselor cetățenilor.

„În definitiv, aleșii locali și numai aleșii locali sunt cei care știu ce au de făcut și ce este mai bine pentru oamenii care le-au oferit girul. Spre deosebire, din păcate, de mulți dintre cei care critică ordonanţa, care vorbesc și au pretenția să apere o onoare pe care nu au avut-o niciodată”, a încheiat senatorul PSD de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îi acuză de ipocrizie pe cei care critică ordonanţa ce le permite aleşilor locali să plece la alte partide fără să-şi piardă mandatele.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu îi acuză de ipocrizie pe cei care critică ordonanţa ce le permite aleşilor locali să plece la alte partide fără să-şi piardă mandatele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei