Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Nechifor îi aminteşte lui Flutur de podul de la Vârvata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că investiţiile făcute de liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, atunci când a condus administraţia judeţeană sau Direcţia Silvică sunt fie prea scumpe, fie nu au fost realizate, însă au fost decontate. Cătălin Nechifor a susţinut în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă în apropierea podului de la Vârvata, de pe traseul drumului forestier Vârvata – Baranca, subliniind că acesta este un exemplu de investiţie a lui Gheorghe Flutur, care a fost plătită, deşi nu s-a realizat niciodată. Nechifor a declarat că podul a fost construit în anul 1928, iar în perioada 1999 – 2000 ar fi fost reparat în totalitate.

„Atunci, şef la Direcţia Silvică Suceava era domnul Gheorghe Flutur. A fost o lucrare pe care şi Curtea de Conturi a consemnat-o ca atare. Din datele pe care le avem, la controlul efectuat în anul 2002 de către Curtea de Conturi s-a constatat că la această investiţie pe care domnul Flutur a făcut-o ca director la Direcţia Silvică Suceava prejudiciul este de 1,58 miliarde de lei vechi. Avem practic prima investiţie mai serioasă a domnului Flutur şi vedem cum arată”, a declarat Cătălin Nechifor, care a explicat că prejudiciul constatat de Curtea de Conturi înseamnă lucrări plătite, dar care nu au fost realizate.

Liderul PSD Suceava a mai spus că la o actualizare a acestei sume, valoarea actuală a prejudiciului ar fi de circa şapte miliarde de lei vechi.

„Este o lucrare tipică pentru domnul Flutur. Pentru că de foarte multe ori,  investiţiile care s-au făcut în mandatul său, atât cât a fost şef la Direcţia Silvică, preşedinte al CJ Suceava,  au fost foarte scumpe. Acest drum este, dacă vreţi, o centură arhaică a Sucevei, care a costat extrem de mult şi care, mai mult, are pagube dovedite de Curtea de Conturi. Am vrut să venim aici pentru că trebuie să ştim cu toţii realitatea, trebuie să ştim ce avem de ales, spre ce avem de gândit în perioada care urmează. Pentru că e uşor să vii să spui că faci investiţii. Este mai greu să vii să spui că faci investiţii corecte, respectând  legea şi preţurile corecte”, a mai precizat Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că în perioada următoare va prezenta şi alte investiţii similare cu cea de la podul de la Vârvata. Cătălin Nechifor a declarat că în cazul podului de la Vârvata, sucevenilor li s-au luat banii din taxe şi impozite „pentru a face investiţii care în realitate nu există”.

„Domnul Flutur ne-a obişnuit în ultima perioadă să ne prezinte foarte multe realizări. Iată o realizare a domnului Flutur, care s-a întâmplat în anii 1999 – 2000. La acel moment firma care a executat acest contract de lucrări, care a încasat bani, dar care nu a făcut lucrările, se chema SC Flutur şi fiii SRL. Nu ştiu dacă are o denumire care are legătură personală cu Gheorghe Flutur, dar dacă e o coincidenţă trebuie luată ca atare”, a mai spus Cătălin Nechifor.

El a mai declarat că drumul forestier Vârvata – Baranca va fi reabilitat corect în perioada următoare de către Direcţia Silvică Suceava. Cătălin Nechfior consideră că liderul PDL Suceava îşi doreşte să obţină un mandat de senator deoarece „caută” imunitatea parlamentară”, „şi nu doar la declaraţii politice”.

 

Flutur: Cătălin Nechifor a intrat în campanie electorală cu atacuri la persoană

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a declarat că respinge „acuzele mincinoase” care îi sunt aduse de Cătălin Nechifor, arătând că liderul PSD Suceava a intrat în campanie electorală „cu atacuri la persoană”. „Îi sugerez să aducă fonduri la Suceava pentru deblocarea proiectelor demarate de mine, şoseaua de centură, modernizarea drumului naţional Suceava – Botoşani, computerul tomograf de la Spitalul Judeţean şi multe altele oprite de Guvernarea USL”, a spus Flutur. El a adăugat că „aşa-zisele nereguli” descoperite de Cătălin Nechifor au fost „făcături politice” respinse încă de atunci de către organele de justiţie. „Îl invit pe Cătălin Nechifor la construcţia judeţului Suceava, la deblocarea acestuia, pentru că atacul la persoană nu-l va ajuta nici pe el şi nici partidul din care face parte”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi aminteşte lui Flutur de podul de la Vârvata.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Nechifor îi aminteşte lui Flutur de podul de la Vârvata4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aceeasi ciorba reincalzita... trimis de
(16 nov 2012, 11:58:58
Se vede de la o posta, domnule Nechifor ca esti creatia lui Gavril Mirza (de el de ai fi fost conceput n-ai fi semanat asa de bine la fizic) si se vede ca acum il copii 100 % si la declaratii politice; in loc sa te ocupi de problemele judetului ai ajuns sa te miorlai ca nu poti face mai nimic de parca la guvernare n-ar fi USL pe listele carora ai candidat si ...din greseala...ai castigat (ca te-ai mirat si tu!). Cu podul asta de la Varvata a stat Mirza 10 ani si mai bine in gura, acum, ca l-a scapat jos l-ai preluat tu...Cat despre Flutur si Fiii...s-a demonstrat de mult ca nu are nici o legatura cu Gh Flutur dar ai aruncat-o la plesneala, in lipsa de munitie...Ia fa bine si mai lasa campania electorala si apuca-te de treaba, termina centura Sucevei si scoate traficul greu din oras, domnule presedinte!
2.   Pt pragmati trimis de
(16 nov 2012, 12:20:28
sincer sa fiu nu prea esti pragmatic mai degraba postaci tot va bateti cu pumnul in piept ca flutur a adus bani in judet voi santeti mici copii mai mult de jumatate iau furat acoliti lui fluturas si tanti lenuta
3.   Ce lucruri traznite a facut fostul CJ trimis de
(16 nov 2012, 12:48:01
Judeţul Suceava, , rebotezat "Ţara Fluturilor” în calitate de moşie a baronului PDL Gheorghe Flutur, a fost un teren de basm pentru Cartea Recordurilor şI un adevărat Triunghi al Bermudelor pentru bugetul public. Recordurile Sucevei, în afară de scrisul cu oi pe dealuri şI oul gigantic de Paşte, sunt mult mai prozaice.Toate astea s-au intamplat la DGASPC(Direcţia Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ) sub obladuirea fostei directoare adjuncte Mona Săndulescu,membru marcant PDL.Un cablu electric de 200 de metri în valoare de 15 000 de euro(300 ron/ml cand un cablu electric cablu electric CYY 4X16 mmp = 5.02 euro / ml) un gard de 300 de metri de 62 000 de euro, o magazie de 20 de metri pătraţI care a costat 25 000 de euro şI cea mai scumpă maşină de curăţat cartofi din lume – 8700 de euro.

4.   Fantana arteziana din parcul spitalului trimis de
(16 nov 2012, 12:52:17
Domnul Flutur reproseaza ca s-a blocat terminarea parcului si a fantanii arteziene din curtea spitalului.Acest parc va costa 400.000 euro.Nu pot sa cred asa ceva.Pai cu banii astia nu repari un parc ci construiesti un spital.Pai cu banii astia faci Spitalul Judetean sa arate ca un spital din Viena.Cum dumnezeu sa dai 400.000 euro pe repararea unui prapadit de parc din curtea spitalului?Si pentru ce?Pentru ca cei 2,3 bolnavi care pot umbla sa se plimbe prin parc?:))Dar cea mai tare a fost chestia cu fantana arteziana.Celebrul filozof de sorginte euripidista Vasile RiMBU,directorul spitalului,intrebat de necesitatea fantanii arteziene a zis ca fantana e un joc de ape si apa simbolizeaza viata.Ahhhhhhh,ce ma doareeeeeeeeeeeeeeeee
5.   Pt. radumatii trimis de
(16 nov 2012, 13:52:08
Deșteaptă-te, române, din talk-show-ul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de varani!
Acum ori niciodată să ștergi din grilă-Antena
Și lasă să se uite doar cruzii tăi dușmani!

Deșteaptă-te, hai, Crine, din somnul cel de moarte
În care te-adânciră barbarii de Traiani
Acum ori niciodată să facem parte-n parte
La gherlă să trimitem pe cruzii tăi dușmani
5.1  RE: Pt. radumatii trimis de
(16 nov 2012, 17:06:52
postacul copy-paste , ce-ndelung l-ai julit
să-ţi bată obrazul ar fi trebuit
căci e uşor a lua prin "copy" şi-n "paste"-a pune
e uşor când gura ta ..cu altă gură spunehappy

ochelarii cu viziune îngustă , în final
te ( va ) face să-ţi vezi punctul de vedere .. deformat
îmi plăceai mai mult când erai .. original
nu-ţi şade bine ! hai , revino-ţi ( cum erai odat' ) !!!happy

6.   Ce lucruri traznite a facut fostul CJ trimis de
(16 nov 2012, 14:35:44
Oul urias inchistrat cu autocolant care a fost exilat la cetate a costat 10.000 euro el si 4ooo euro certificatul de omologare la guiness book (bani aruncati pe apa sambetei).Statuia Bucovina inaripata cu cap de bibilica si aripile retezate care sperie copii si gravidele a costat 100.000 euro(se poate lua de mana cu statuia imparatului Traian nud de la Bucuresti)Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei, adică peste 8.000 de euro, pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni),cea mai scumpa din lume, 15.000 de lei pentru achiziţia a două frigidere la aceeaşi unitate de învăţământ, precum şi 8.100 de lei pentru o canapea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. O fi vreo canapea cu puf de lebădă austriacă şi cu piele de şarpe sau crocodil.
7.   PT FOXMAN trimis de
(16 nov 2012, 14:45:17
CU ACEASTA URATURA MANANCI COLACI DIN P...
8.   Comentariu trimis de
(16 nov 2012, 15:39:26
Oooooo! Domnule Nechifor!!! Da ce bine aratati in poza asta! Asa trebuie sa arate un adevarat presadinte al CJ! Poza asta ma duce cu gandul la Craciun. Oare de ce?
9.   :)))) trimis de
(16 nov 2012, 16:08:48
cum sta nechifor la poza cu mana intinsa:))))))))
ii sta bine....:)))))))))
se stie ca e crescut de marza...dar oare e facut tot de el?:))))))))
multa prostie in romani sa ii lase sa castige si la parlamentare....ei in loc sa isi faca treaba isi fac campania....si e f scumpa si deloc din bani publici....huh.....greu dom'le...sa traiti bine?!?!
10.   Duduiti de nepasare... trimis de
(16 nov 2012, 17:44:27
Inloc sa va ocupati de problemele sucevenilor si a orasului, voi nu mai putei de un catun de pe nustiu unde.....Halal conducere , halal oameni, de fapt niste incompetenti. Oare pe cand auzim si la voi de macar un proiect.Domnule Nechifor...VREM UN PROIECT VIABIL....de competenta. Ca la critici vad ca nu va ia nimeni. Ba da Baisanu di Radumasii....
11.   Psd sai vedem dupa alegeri trimis de
(16 nov 2012, 21:27:52
sal vedem pe nichifor ce va face el---pina sa ocupe un scaun la consiliu judetean arunca cu noroi in stinga si in dreapta,toti sint niste hotiipsd,pdl,usl,pnl bagati toti intr-o oala si aruncati la gunoi
12.   Succes dle Flutur trimis de
(16 nov 2012, 23:50:37
Ce'a facut acest personaj numit Nechifor pentru Suceava .
L-ati vazut bine in fotografie?
Sa faca un pic de sport ca-l stringe camasa .
O sa se gindeasca asta la cei saraci daca va fi ales?ma indoiesc.
Ce critici sa-i faci astuia daca n-a facut nimic concret ptr.oras?
12.1  RE: Succes dle Flutur trimis de
(17 nov 2012, 10:14:35
M1R3LA , mi-a fost dor de tinehappy
P.S. Flutur îţi transmite : să trăieşti bine !
13.   Comentariu trimis de
(17 nov 2012, 15:01:30
Toti politicienii sunt niste excroci ordinari, ca-i obliga partidul, chiar daca ei sunt poate persoane integre la inceput.
Asa ca lasa-ti-ma va rog cu Nechifor, Dontu, Flutur, ,Radumasii, ,sau care mai sunt.Ordinari de prima clasa, sustinuti de un partid majoritar , sa furnizeze euroi pentru partidul care i-a propulsat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei