Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Ovidiu Donţu vrea să includă şantierul arheologic de la Baia în proiectul „Nordul Voievodal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 3 Fălticeni, Ovidiu Donţu, a anunţat că recenta descoperire arheologică din comuna Baia va face parte din proiectul iniţiat de el, „Nordul Voievodal”. „Când eram gata să afirmăm că ştim totul despre istoria judeţului Suceava, iată că o descoperire arheologică recentă ajută la rescrierea istoriei României, în spaţiul de nord”, a spus Donţu, în cadrul vizitei sale la şantierul arheologic din Baia.

Prezent pe şantierul arheologic de la Baia, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a spus că în această comună a fost descoperită, în întregime, o locuinţă de acum 6.000 de ani, ce conţine unelte din piatră şi diferite vase întregibile. Tot la Baia a fost descoperită şi o parte dintr-o altă locuinţă care urmează să fie dezvelită anul viitor, precum şi mai multe complexe din alte epoci.

Emil Ursu a subliniat că, prin această descoperire, Muzeul Bucovinei din Suceava îşi completează patrimoniul cu piese pe care nu le deţinea până în prezent, şi care sunt rare în România. „Comuna Baia se poate mândri cu o vechime de locuire ce se datează în urmă cu 6.000 de ani”, a spus arheologul Emil Ursu.

Reamintim că Ovidiu Donţu a lansat acum câteva luni proiectul „Nordul Voievodal”. În opinia lui Donţu, zona comunei Baia este un areal extrem de bogat în istorie, cu mărturii de necontestat ale civilizaţiei din Nordul Moldovei. Ovidiu Donţu, iniţiatorul proiectului amintit, intenţionează să includă în circuitul turistic, alături de cele trei biserici voievodale din comuna Baia, şi „lovitura de maestru” a directorului Emil URSU, şi anume locuinţa Precucuteni descoperită de acesta. 

Ovidiu Donţu a anunţat că intenţionează să găsească surse sigure de finanţare pentru proiectul „Nordul Voievodal”, care include obiectivele menţionate, precum şi pentru următoarele cercetări ştiinţifice în zona comunei Baia, „atât de bogată în vestigii şi izvoare istorice”.

 

Cea mai mare parte a locuitorilor comunei Baia este alături de candidaţii USL

Aflaţi în comuna Baia, candidaţii USL, Ovidiu Donţu şi Eugen Uricec s-au întâlnit cu sute de cetăţeni, care şi-au declarat susţinerea faţă de aceştia. O mare parte dintre aceştia le-au mulţumit candidaţilor USL „pentru faptul că salariile revin la valoarea iniţială şi pentru că ne-am primit lunar ce ni s-a luat ilegal din pensii”. „În cadrul discuţiilor, cetăţenii au apreciat faptul că actualul Guvern condus de Victor Ponta se ţine de cuvânt, acuzând în acelaşi timp că preşedintele României, Traian Băsescu, nu îl  lasă să facă treabă”, a mai spus Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu vrea să includă şantierul arheologic de la Baia în proiectul „Nordul Voievodal”.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ovidiu Donţu vrea să includă şantierul arheologic de la Baia în proiectul „Nordul Voievodal”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vinovatul de serviciu trimis de
(16 nov 2012, 12:04:19
Iete ca ai gasit vinovatul care nu il lasa pe prietenul tau Ponta sa-si faca treaba, presedintele Basescu...Ti-am vazut afisele electorale din Falticeni...hmmm...esti cam grabit...cred ca-ti trebuie si ochelari...te uiti nu stiu-cum piezis; apropo, de unde-ai luat cele doua bibliorafturi? Stiu ca esti prieten vechi cu premierul Ponta, de ce nu il convingi sa finanteze centura Sucevei? Sau te muti la Falticeni...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei