Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Țel

Vasile Ilie : „Vreau să ajung în Parlament pentru a repara greșelile care au adus mari prejudicii sucevenilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Vreau să ajung în Parlament pentru a repara greșelile care au adus mari prejudicii sucevenilor”, a declarat candidatul ARD pentru Camera Deputaților în Colegiul uninominal 3 Cajvana-Șcheia, democrat-liberalul Vasile Ilie. El s-a referit în primul rând la megalomanicul proiect ”Utilități și mediu la standarde europene”, care vizează reabilitarea sistemelor de termoficare în șase localități urbane și introducerea gazului metan în 61 de localități, proiect demarat în 2004 cu bani împrumutați de Consiliul Județean de la Deutsche Bank Londra, în sumă de 86,3 milioane de lei și cu termen de rambursare 25 de ani.

Vasile Ilie a declarat că, deși este o investiție care la prima vedere ar fi trebuit să fie benefică pentru localitățile sucevene, ea s-a dovedit distructivă pentru localitățile respective, care au fost condamnate la subdezvoltare.

„Practic localitățile sucevene și-au amanetat viitorul. Ele sunt nevoite să plătească anual sume mult mai mari decât forța lor financiară în contul ratelor și dobânzilor la credit și astfel nu vor mai putea să se dezvolte în viitor. Mai mult, ele plătesc pentru ceva ce încă nu au, deoarece aducțiunile de gaz metan nu au fost realizate. În ceea ce privește componenta de termoficare, acolo unde s-au construit centrale termice de cogenerare acestea nu au putut fi puse în funcțiune din lipsa beneficiarilor. Asta demonstrează că proiectul nu a avut o fundamentare temeinică și nu a ținut cont de realitățile din teren”, a declarat candidatul ARD pentru Camera Deputaților în Colegiul uninominal 3 Cajvana-Șcheia, democrat-liberalul Vasile Ilie.

Acesta a mai adus în prim-plan acțiunea de transformare a unor comune sucevene în orașe, o decizie cu efecte negative asupra locuitorilor. Ilie Vasile a amintit că în 2004 opt comune sucevene, printre care și Cajvana, din colegiul său electoral, au fost transformate în orașe în mod ilegal, întrucât nu aveau condițiile pentru a deveni localități urbane.

„Acest lucru face ca oamenii să plătească și astăzi taxe și impozite mai mari, lucru nedrept, întrucât nu beneficiază de condiții de oraș. Mai mult, aceste comune care au devenit orașe nu au putut accesa fonduri europene pentru dezvoltare, deoarece nu se încadrau în condițiile impuse pentru localitățile urbane”, a spus Ilie Vasile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie : „Vreau să ajung în Parlament pentru a repara greșelile care au adus mari prejudicii sucevenilor”.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Vasile Ilie : „Vreau să ajung în Parlament pentru a repara greșelile care au adus mari prejudicii sucevenilor”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 nov 2012, 12:32:22
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
2.   Cine repara greselile PDL? trimis de
(16 nov 2012, 13:53:48
Si eu ma intreb cine va repara greselile guvernului PDL?Cine va repara suferinta oamenilor dupa ce le-au fost taiate salariile si pensiile?Cine va repara suferinta oamenilor dupa ce au fost desfiintate spitale si scoli?Referitor la imprumuturi spuneti ca localitatile si-au amanetat viitorul.Dar despre imprumutul de 20 miliarde euro de la FMI ,bani care nu stim unde s-au dus,ce a amanetat guvernul PDL?Viitorul tarii,viitorul copiilor,viitorul nepotilor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei