Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Băişanu: „Aurul de la Roşia Montană nu este de vânzare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aurul de la Roşia Montană nu ar trebui să fie de vânzare, iar statul ar trebui să exploateze acest zăcământ pentru a încasa toate beneficiile.

„Le spunem de aici, de la Suceava, PD-L-iştilor şi lui Traian Băsescu că Roşia Montană şi aurul românesc nu sunt de vânzare”, a subliniat Băişanu.

El a sesizat faptul că, din momentul în care preşedintele României, Traian Băsescu, s-a implicat direct în problema zăcământului de aur de la Roşia Montană, acţiunile societăţii care încearcă să exploateze aurul de la Roşia Montană au crescut în mod simţitor la bursă.

„Acest lucru nu înseamnă altceva decât un beneficiu care intră în buzunarul acestei societăţi şi nu în buzunarul statului. Îmi aduc aminte că pe vremuri, firma GMP Advertising, condusă de Felix Tătaru, cel care a făcut campanie pentru Traian Băsescu şi PD-L, s-a aflat în relaţii economice majore cu firma Bucovina Ape Minerale, care în 2009 apărea ca fiind proprietate a acelui individ numit Omar Hayssam. Se vede o legătură directă între marile firme care creează probleme în România cu această societate GMP Advertising a lui Felix Tătaru, care în momentul de faţă observăm că face o reclamă atroce, dură cu privire la necesitatea repunerii în funcţiune a minei de la Roşia Montană”, a declarat Alexandru Băişanu.

El a adăugat că nu înţelege de ce este nevoie de o reclamă naţională pentru acest lucru, în condiţiile în care „românii nu vor cumpăra aur de prin pieţe”, precizând că este posibil ca Traian Băsescu şi firma lui Felix Tătaru să aibă anumite interese materiale.

Băişanu a spus că în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, acesta nu are nici o pârghie administrativă sau politică pentru a se implica în problema zăcământului de aur de la Roşia Montană. Liderul PNL Suceava a arătat că această problemă este de competenţa Guvernului. „Îi cer domnului Traian Băsescu să-şi vadă de relaţiile internaţionale pe care statul român trebuie să le întreţină în permanenţă şi să se implice acolo unde Constituţia îi dă voie să o facă şi nu în domeniul economic, care nu îi aparţine sub nici o formă”, a mai spus Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „Aurul de la Roşia Montană nu este de vânzare”.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu: „Aurul de la Roşia Montană nu este de vânzare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
( 9 sep 2011, 11:29:23
Are mare dreptate domnu Baisanu,e mai usor sa furi de la stat decit de la privat.Unii asa s-au invatat ca pe vremea comunistilor statul sa aiba tot si unii baietzi destepti sa fure tot.Domnu profesor socialismul e pe cale de disparitie,asteptam solutii viabile nu politicianism ieftin.
2.   PP-D trimis de
( 9 sep 2011, 12:24:54
Ai perfecta dreptate nu este de vanzare acum dar in 2012 va fi vandut ca PETROM.
3.   Ce mai stie Baisanu...? trimis de
( 9 sep 2011, 15:12:23
sa-i amintim d-lui baisanu cine a vandut apele minerakle laui haisam, colegul lui de la PNL , fost subprefect de Suceava , care intr-un an de zile a ajuns mare expert si sef la" nucleare"...la Bucuresti(...asta drept rasplata ca a cedat actiunile lui haisam).Si ce nu mai stie baisanu ( cu b mic)...este ca acest guvern..." de nimic".,..cum spune USL a pastrat si pe vremuri de criza Posta romana(...spre disperarea lui Vantu_ direct antipatie de moarte ptr basescu) , exploatatiile de sare ( spre disperarea lui Voiculescu)..., ce-a mai ramas din petrom-( spre disperarea lui nastase)...si ce-a mai ramas din Romtelecom( ...spre disperarea lui Nica)... Asa ca....nu fraieresti pe nimeni...daca o sa iesiti la guvernare...aveti ce vinde...sa mai traiti...un an...! Oare cum pot vorbi nioste...inculti...despre macroeconomie(...nu macrou...cum ar crede unii)... Vorbiti de fotbal...si de ceva...invatamant...
4.   Comentariu trimis de
( 9 sep 2011, 15:42:28
Nu fura de la stat. Guvernul uraste concurenta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei